US-ambassade en SAAA bieden jongeren kansen voor projectfinanciering

De Amerikaanse ambassade heeft in samenwerking met de Suriname America Alumni Association (SAAA), enkele trainingssessies georganiseerd voor alumni. De sessies zijn gekoppeld aan de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor het financieren van alumni-projecten tot een maximumbedrag van US-dollar 3000.
Siegfried Proeve, voorzitter van de SAAA, vertelt dat jonge Surinamers tijdens de training technieken worden bijgebracht om vrijwilligerswerk verder aan te pakken, zodat zij met die projecten kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van ons land.
Proeve vindt dat de negatieve zaken vaak worden belicht, daardoor vergeten we dat er ook goede initiatieven zijn die ons in staat stellen om samen te werken aan een betere toekomst. Vandaar het motto van SAAA: ’We share a common future’. “De waarde zit erin dat we met een jonge bevolking een bijdrage kunnen leveren aan de verbetering van ons eigen leefklimaat. Anderen gaan het niet voor ons doen, maar we kunnen het wel samendoen met anderen en daaraan werken.”
Er zijn ongeveer zeven vrijwilligers die de jongeren technieken bijbrengen om een project te schrijven en de begroting daarvan op te stellen. Met die technieken kunnen zij een project idee beter verwoorden in een project document. “We ervaren als associatie dat mensen vaak heel wat mooie ideeën hebben en heel ambitieus zijn, maar als zij dat op papier moeten zetten, dan lukt het niet. En vanuit die signalen is deze behoefte geboren.”
Vandaag was in Paramaribo een groep van 25 personen aan de beurt. Op 4 augustus wordt een groep van 20 personen in Nickerie getraind en op 11 augustus weer in Paramaribo een groep van 25. Er is veel animo voor de trainingen. De training vond plaats in de conference room van het SPI. Het SAAA-lidmaatschap is bedoeld voor personen die geparticipeerd hebben in verschillende uitwisselingsprogramma’s in Amerika die door de Amerikaanse overheid zijn gefinancierd. De onderwerpen die tijdens de trainingssessies aan de orde kwamen, zijn: Alumni Association Management and Resources, Volunteerism and Fundrainsing, networking and mentorship, Entrepreneurial Spirit and small Grants Writing (A’how-to’ guide). Patrick Gerachty, PR-officer van de Amerikaanse ambassade, verzorgde het eerste deel van de training.
Het uiteindelijke doel van de trainingssessies is om de SAAA te versterken en om alumni middelen te bieden om belangrijke zaken voor Suriname aan te pakken, die aansluiten bij de doelen en prioriteiten van de ambassade. Thans zullen de trainingssessies helpen bijdragen aan het creëren van een nieuwe generatie van alumni-leiders die maatschappelijk betrokken zijn, democratische waarde waarderen en het bevorderen en actief werken aan een beter Suriname.

 

door Kimberley Fräser

More
articles