July 23, 2018


Sprinters Wahi en Themen al in Colombia


July 23, 2018

De atleten Sunayna Wahi en Jurgen Themen zijn reeds in Colombia aangekomen, waar zijn Suriname op respectievelijk de 200m en 100m sprint zullen vertegenwoordigen tijdens de Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen (CAC Games) in Barranquilla. Het tweetal heeft intussen zijn intrek genomen in het sportersdorp. Vanuit de Verenigde State   Wahi en Themen bijna een dag onderweg geweest. Hun reis verliep via Alamosa, Colorado waar ze wonen, naar Albuquerque, New Mexico (een autorit van vier uren) en daarna met het vliegtuig via Texas en Miami naar Barranquilla.

Wahi, Themen en ook Jeffrey Vanan, die dinsdag vanuit Amsterdam, Nederland afreist, doen op 29 juli mee aan de 100m sprint. Twee dagen later volgt de 200m sprint voor Wahi en Vanan.

Baanwielrenner Jaïr Tjon En Fa is donderdagavond in de Colombiaanse stad Cali aangekomen. Hij kwam vandaag uit op het onderdeel Keiring. Morgen volgt de 200m sprint, terwijl woensdag de halve finale en de finale van de 200m sprint worden verreden.

Tjon En Fa heeft vrijdag, zaterdag en zondag getraind. Over de training van vrijdag was hij niet tevreden, maar dat kwam volgens hem door vermoeidheid en de rompslomp sinds zijn aankomst. ‘Ik moest een hele tijd wachten op mijn kamer, die niet was geregeld. Men wist ook niet waar mijn fiets was. Maar ik zal me niet meer bezighouden met de situatie aangezien nu alles wel goed is’, sprak Tjon En Fa In Cali tegenover sportjournalist Terence Oosterwolde.

Hij zegt eerder in Cali te hebben gereden en dus ook bekend te zijn met de gladde baan in Velódromo Alcides Nieto Patiño. Net als tijdens de Zuid-Amerikaanse Spelen van vorige maand in Cochabamba, Cali doet Tjon En Fa mee op de keirin en de 200 meter sprint. In Bolivia werd hij vierde op de sprint en achtste op de keirin. De Surinamer zegt ervoor te gaan en zijn best te zullen doen op de keirin, maar maakt duidelijk dat zijn main focus de 200 meter sprint is.