July 23, 2018


Arwien Bhagwandas verrast Armand Kasdiran


July 23, 2018

De talentvolle dammer Arwien Bhagwandas zorgde afgelopen donderdag bij de voortzetting van de interne competitie bij damclub Combinatie’80 voor een verrassing. Bhagwandashad Armand Kasdiran als opponent. Het werd een bijzonder interessante partij, waarbij Arwien in een 9-om-9 schijvenstand zijn tegenstander verraste met een verborgen combinatie, die uiteindelijk resulteerde in winst. Had Kasdiran even verder gekeken dan zou de partij in een gelijkwaardige remise zijn geëindigd.

Oudere broer Santosh Bhagwandas had de sterke Hendrik Kerto tegenover zich.

Ook deze partij was zeer enerverend. Kerto dacht middels een 3-om-2 ruil door te breken naar dam. Echter zag hij over het hoofd dat Bhagwandas hem na de ruil meteen zou verhinderen.

Kerto was genoodzaakt nog een schijf te offeren. Beide dammers behaalden de damlijn, maar Bhagwandas won toch middels overmacht. Door deze overwinning gaat Santosh ongeslagen fier aan kop met 9 punten uit 6 partijen.

Satish Chandai won in het eindspel ook middels overmacht van Sanjay Beharie. De langste partij was die tussen de twee oud-jeugdkampioenen Jerry Sadiek en Regie Koetoe. Een machtige wedstrijd waarbij Koetoe op een gegeven moment in het middenspel 4-9 speelde. Jerry voerde daarna een mooie 6-zetten diepe combinatie uit naar dam met 1 schijf nadeel. Bij goed spel moest hij gemakkelijk winnen. Jerry geraakte echter in tijdnood.

Op een bepaald moment had Koetoe 4 minuten bedenktijd over en Jerry slechts 25 seconden. De zeer gedreven sneldammer Sadiek presteerde het om alsnog de winst op te eisen. Na de partij wees de klok aan Sadiek: 2 seconden en Koetoe: 0 seconden, wat betekende dat laatstgenoemde de partij verloor.

De stand (top 5) ziet er als volgt uit:

1.S.Bhagwandas               9 pnt uit 6 partijen

2.H.Kerto                             6 pnt uit 4 partijen

3.R.Koetoe                         6 pnt uit 5 partijen

4.A.Bhagwandas              5 pnt uit 4 partijen

5.J.Sadiek                            5 pnt uit 5 partijen

De volgende speeldag is op donderdag 2 augustus aanstaande.