July 19, 2018


Barranquilla verwelkomt Suriname


July 19, 2018

BARRANQUILLA – Suriname is woensdag officieel welkom geheten door de Colom-biaanse stad Barranquilla, waar vanaf vandaag de 23ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen plaatsvinden. Het Surinaams Olympisch Comité (SOC) heeft 16 sporters geselecteerd voor dit evenement.

Sportjournalist Terence Oosterwolde doet vanuit Barranquilla verslag van de deelname van Suriname aan dit sportevenement.

In tegenstelling tot andere regionale en internationale meetmomenten was de wel-komceremonie op Plaza de Banderas in Villa Centroamericana Barranquilla 2018 kort en zakelijk. Een vertegenwoordiger van de burgemeester heette Suriname welkom, waarna delegatieleider Desiré Hooghart kort het woord voerde.

Na het uitwisselen van geschenken, werd de Surinaamse vlag gehesen en was het land officieel verwelkomd.

Hooghart was de enige van Suriname die aanwezig was bij de korte ceremonie.

Simultaan met de ceremonie werkte zwemcoach Yash Daryanani namelijk een trainingssessie af met zijn pupillen Renzo Tjon-A-Joe en Ir-vin Hoost in Complejo Acuático Eduardo Movilla. De rest van de Surinaamse sporters is nog niet in Barranquilla.

In Roberto Meléndez Metro-politan Stadium vindt vanavond de openingsceremonie plaats. Ook bij die activiteit zal de vertegenwoordiging miniem zijn. Immers, Tjon-A-Joe en Hoost zullen niet participeren, omdat ze moeten rusten. Vrijdagochtend komen ze namelijk in actie op de series van de 100 meter vrije slag. De finales zijn in de avonduren.

Tijdens de teach-in op 11 juli in Olympic House had Hooghart bekendgemaakt dat badmintonspeler Sören Opti de vlaggendrager van Suriname zou zijn.

Echter, Opti, die ook al die eer te beurt was gevallen tijdens de Rio Olympische Spelen van 2016, reist later af naar Colombia.

Besloten is nu dat zwemcoach Daryanani de Surinaamse vlag het stadion binnendraagt.