VOS-examenresultaten zijn redelijk

Op de middelbare scholen werd op dinsdag 10 juli de uitslag van het eindexamen bekendgemaakt. Het percentage geslaagden van het Hoger Algemeen Vormend Onderwijs (havo) is hetzelfde als in het schooljaar 2016-2017. In beide leerjaren slaagde 44% van de kandidaten meteen. De Scholengemeenschap Sanathan Dharm heeft met 66% het hoogste percentage direct geslaagden, gevolgd door de Scholengemeenschap Nickerie met 54%. Op de derde plaats staat het Henri Dahlberg College met een slagingspercentage van 52%. Vorig jaar had de Scholengemeen-schap Maho met 59%, het hoogste aantal direct geslaagden, gevolgd door de Scholengemeenschap Nickerie met 52% en de Henri Hassankhan Scholengemeenschap met 50%. Na de herexamens zullen de resultaten hoger komen te liggen.

Op de pedagogische instituten is 50% van de 349 kandidaten direct geslaagd. Het Pedagogisch Instituut Nickerie behaalde met een slagingspercentage van 70%, het beste resultaat. Op het Albert Cameron Instituut lag het percentage aanzienlijk lager, slechts 38% slaagde direct.
Het imeao telde zowel voor de avond- als de dagopleiding 108 examenkandidaten. Hiervan zijn 49 direct geslaagd. Voor de avondopleiding betekent dit een percentage van 35% direct geslaagden en voor de dagopleiding 70%.
De resultaten van het Voortgezet Wetenschappelijk Onderwijs (vwo) liggen dit jaar, zonder de resultaten van de herexamen kandidaten, al hoger dan vorig schooljaar. Er is een stijging van 11%. Van de vwo-examenkandidaten is 65% direct geslaagd, terwijl het slagingspercentage vorig jaar 54% bedroeg.
Het Arthur A. Hoogendoorn Atheneum heeft met 91% het hoogste aantal direct geslaagden op vwo-niveau, gevolgd door de Scholengemeenschap Nickerie met 90% geslaagden. Het E.P. Meyer Lyceum staat op de derde plaats met 71% geslaagden. Vorig jaar had het Arthur A. Hoogendoorn Atheneum met 89%, ook het hoogste aantal geslaagden.

More
articles