Arrestanten krijgen normaal voeding geleverd

De actie die aangekondigd was door de leveranciers van arrestantenvoeding, is opgeheven. Vanaf vandaag krijgen de arrestanten alle maaltijden geleverd. Dit zegt Roy Nazier, een van de leveranciers, in gesprek met De West. Gisteren zijn de negen leveranciers een actie begonnen om hun gelden van de afgelopen vier maanden uitbetaald te krijgen van de overheid. De actie hield in dat de arrestanten alleen voorzien werden van brood. Volgens Nazier beschikte de leveranciers niet over het geld om naast brood, ook een warme maaltijd te leveren aan de verschillende strafinrichtingen.
Een gesprek met het ministerie van Financiën gisteren, heeft volgens Nazier erin geresulteerd dat de actie opgeheven wordt. “Alles is weer in orde, de leveringen worden voortgezet”, zegt Nazier. Hij geeft aan dat het ministerie beloofd heeft de achterstand deze maand in te lopen. Eerst zal de achterstand van twee maanden betaald worden, eind van de maand tot de eerste week van augustus, zullen de resterende twee maanden betaald worden. Het geld zal volgens Nazier vandaag overgemaakt worden voor de leveranciers.
Nazier zegt dat de leveranciers ook een beroep hebben gedaan op het ministerie om ervoor te waken dat de achterstand niet groter wordt dan twee maanden. “Er zijn altijd achterstanden, maar we kunnen de zaak moeilijk in stand houden als de achterstanden groter worden dan twee maanden”, benadrukt Nazier. Hij zegt dat het ministerie de toezegging heeft gedaan zijn best te doen ervoor te zorgen dat de achterstanden niet zover oplopen.
Dat men eerst in actie moet gaan alvorens de gelden voor geleverde diensten te krijgen, vindt Nazier erg vervelend. Hij voegt eraan toe dat de leveranciers weer in actie gaan als blijkt dat de overheid zich niet houdt aan de afspraken. “Als je actie voert, krijg je je geld. Als je geen actie voert, krijg je je geld niet”, aldus Nazier.

 

door Richelle Mac-Nack

More
articles