Chinezen Albina aangevallen door bewoners

Chinese winkeliers in Albina waren de afgelopen dagen het doelwit van agressieve bewoners van het gebied. Naar verluidt werd een Chinese handelaar afgelopen zondag op het water overvallen door een bootsman. Een worsteling tussen beide partijen resulteerde erin dat de rover overboord viel en in de diepte verdween. Het lichaam van de man is gisteren geborgen, waarna de lokale bewoners zich agressief werden tegen de Chinese winkeliers.. De situatie was voor enkele uren nog al grimmig vanwege onderbezetting van de politie Albina. Onze nieuwsdienst heeft contact opgenomen met Freddy Daniel, districtscommissaris van Marowijne. Hij zei dat de politie gistermiddag een melding kreeg dat de gemeenschap opkwam tegen de Chinezen in het gebied waarbij enkele vernielingen zijn gepleegd. Door de ontstane situatie waren de winkeliers uit veiligheidsoverwegingen genoodzaakt hun winkels dicht te houden. Daniel zegt echter dat de rust inmiddels is teruggekeerd in het gebied. De politie wordt ondersteund door de militairen en is zichtbaar in het gebied om oplaaiing van de situatie te voorkomen. Hoewel de winkeliers bang zijn, gaan zij toch een voor een ertoe over hun winkel te openen.

door Priscilla Kia