July 10, 2018


SLM toch niet uit rode cijfers


July 10, 2018

De ex- directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), Robby Lachmising, is er toch niet in geslaagd om het bedrijf uit de rode cijfers te halen. De SLM heeft in het boekjaar 2017- 2018 ongeveer US-dollar 3 miljoen aan verlies geleden. In een eerder interview met De West, gaf Lachmising aan dat het hem in ieder geval gelukt is om de verliezen bij de SLM drastisch te verminderen. De SLM had over de boekjaren 2013, 2014, 2015 respectievelijk verliezen van US- dollar 5,6 miljoen, US- dollar 4,8 miljoen en US- dollar 0,8 miljoen. Het verlies over het boekjaar 2016 bedroeg US- dollar 6,3 miljoen. Dit is het gevolg geweest van de daling van de verkoop van tickets in Nederland en het kopen en inhuren van vliegtuigen. Gisteren heeft de nieuwe directeur van de SLM, Gerard Lau, het roer overgenomen. Steve Silos is benoemd tot financieel directeur. Het ligt nu aan Lau en Silos om samen met het overige team van de SLM, het bedrijf verder uit de rode cijfers te halen en winstgevend te maken.