Nationale Powerlifting Kampioenschappen:

Opnieuw veel records gesneuveld

Tijdens de afgelopen zondag gehou-den Nationale Powerlifting Kampioen-schappen van de Surinaamse Body-building & Weightlifting Bond (SBWB) zijn er opnieuw heel wat records ge-sneuveld. Djayand Oedai verbrak in de Featherweight klasse het Squat re-cord dat op naam stond van Vishal Ramsaran (140kg) met ruim verschil en bracht het naar 180kg. Oedai verbrak ook het Deadlift record dat op naam stond van Carlo Stuger (172kg).

Hij bracht het naar 180kg. Oedai weegt slechts 58,6kg.

Andrew Ng a Tam vestigde in de Middle weight klasse een nieuw Squat record hij squatte 195kg. Het oude record van 190kg stond op naam van John von Niesewand.

Tomano Elskamp scherpte zijn eigen Deadlift record in de Middle weight-klasse aan van 215kg naar 240kg.

In de Light klasse scherpte Vishant Poeran zijn eigen Bench press record aan van 117kg naar 125kg. Op de deadlift evenaarde hij zijn record van 240kg. Poeran verbrak daarnaast ook het Squat record dat op naam stond van Soedarmie Hardjoprajitno. Hij bracht het van 174kg naar 200kg.

Donovan Dongo scherpte zijn Bench record verder aan van 180kg naar 205kg. Ook evenaarde hij zijn Squat (300kg) en Deadlift (325kg) records.

Requel Dulder evenaarde zijn Bench en Deadlift records van respectievelijk 225kg om 310kg. Ook verscherpte hij zijn Squat record van 310kg naar 320kg. Dulder werd wederom de Best Lifter.

Op het terrein van NV De Spetter aan de Ringweg Zuid deden er 22 heren en een dame mee aan deze kampioenschappen. De publieke belangstelling was goed.

Kimberly Fraser, de enige dame, lifte op de drie onderdelen Squat, Bench Press en Deadlift een totaal gewicht van 360 kg.

Dulder was op de 3 onderdelen goed voor 830 kg.

De uitslagen zijn als volgt:

Bantam categorie: winnaar Aschaim Beck (4R). Feather weight: winnaar Djayand Oedai (Muscle Camp). Light Weight: 1.Vishant Poeran (Power Gym ), 2.Rashad Dammun (FFS). Middle Weight: 1.Shane Jubitana (BIMO ), 2.Andrew Ng A Tam (FFS), 3.Tomano Elskamp (Helen’s Gym). Light Heavy: 1.Michel Wongsoastro (BIMO), 2.Wikash Ramsaran (4R), 3.Lyndon Ammersingh (Hanno’s Gym). Heavy Weight: 1.Wilson Balansi  (4R), 2.Trestano Rasban (Muscle Camp). Super Heavy: 1.Requel Dulder (Helen’s Gym ), 2.Cerson Firagh (4R). Super Super Heavy: 1.Donovan Dongo (Long Claw), 2.Shasvien Nirmal (4R). Dames: Middle Weight: Kimberly Fraser (FFS)