Naarden na drie jaar terug bij KPS

Hoofdinspecteur Humphrey Naarden is na drie jaar weer terug op de afdeling Voorlichting van het Korps Politie Suriname (KPS). Naarden had eerder tien jaar gewerkt op de afdeling, maar werd drie jaar terug benoemd tot hoofd van de Narcotica Brigade.
Sherida Dragman die de functie van Naarden had overgenomen, is naar een andere afdeling overgeplaatst. Naarden zegt dezelfde relatie met de media te willen hebben als die hij de afgelopen jaren heeft gehad. Daarbij zal wel rekening worden gehouden met het onderzoeksbelang, het opsporen en aanhouden van de verdachte en het belang van het slachtoffer. Sommige informatie kan niet aan de media vrijgegeven worden, omdat het een of meerdere van deze belangen schaadt.
Als dit niet het geval is, is het volgens Naarden belangrijk dat de samenleving alle nodige informatie krijgt, vooral als het gaat om het algemeen belang. De terrorismezaak waarin de twee broers als verdachten worden aangemerkt, is daar een goed voorbeeld van. Dat informatie aan de gemeenschap uitbleef over deze zaak, was volgens Naarden onmacht en geen onwil, en kwam doordat in het begin van de voorarrestperiode de verdachten hun advocaat niet mochten spreken. De zaak krijgt nu wel aandacht in de media, omdat de advocaat inmiddels met de broers gesproken heeft.