July 4, 2018


Dieselprijs wederom verhoogd


July 4, 2018

De brandstofprijzen blijven wereldwijd stijgen en dat heeft ook gevolgen voor Suriname.  Gisterenavond is de prijs van diesel wederom verhoogd. Bij oliemaatschappij SOL/Shell is de prijs met SRD 0.11 cent gestegen, voor 1 liter diesel bezine  moet nu SRD 6.69 cent worden neergeteld. Bij GOw2 bedraagt de prijsstijging SRD 0.06 cent en betaalt men voor 1 liter diesel benzine SRD 6.64. Serodjenie Jankie, voorzitter van de Suri-naamse Service Exploitanten Bond (SSEB), bevestigt de prijsverhoging. Volgens Jankie komt de verhoging door de wereldmarktprijs en is de stijging een vertraagd gevolg van de stijging van de prijs van ruwe olie wereldwijd. De brandstofprijzen worden wekelijks aangepast. Wat er in de toekomst verwacht kan worden, is volgens Jankie niet te voorspellen. De prijzen kunnen weer dalen, wat enkele weken geleden gebeurde, maar ze kunnen ook stijgen. De laatste bekendmaking van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) vond plaats op 25 juni. Diesel bij Sol Suriname NV/Shell bedroeg SRD 6.63, verhoogd naar SRD 6.69, Unleaded SRD 6.91, verhoogd naar SRD 6.99 en V-Power SRD 7.22 naar SRD 7.42. Bij GOw2 was de dieselprijs SRD 6.52 verhoogd naar SRD 6.58 en Unleaded van SRD 6.94 verhoogd naar SRD 6.82.

door Kimberley Fräser