MMC-personeel krijgt na 20 jaar vaste aanstelling

Langer dan 20 jaar nadat zij in dienst zijn getreden van het Mungra Medisch Centrum (MMC) Nickerie, hebben 21 medewerkers van de ziekeninstelling vrijdag hun beschikking voor vaste aanstelling in ontvangst mogen nemen. De ontheffing voor een personeelsstop is sinds 2012 verleend, maar vanwege administratieve redenen konden de stukken niet eerder in orde gemaakt worden. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid had in zijn vorige functie als directeur van het MMC, het verzoek gedaan voor de groep. Hij heeft zich in zijn hoedanigheid van minister ingezet waardoor het eindelijk, na zes jaar zover is gekomen.
De bewindsman die afgelopen vrijdag op werkbezoek was bij het MMC, was ook aanwezig bij de uitreiking van de beschikkingen. De waarnemend directeur van het ziekenhuis, Bisnoepersad Dalloe-singh, zegt dat de personeelsleden die voor een vaste aanstelling in aanmerking zijn gekomen, al langer dan 20 jaar in dienst zijn.
Hij zegt het verschrikkelijk te vinden dat de mensen zo lang hebben moeten wachten op hun vaste aanstelling. “Dit is het begin en ik denk dat zolang deze minister daar is, hij veel in petto heeft voor ons en dat hij ervoor zal zorgen dat de zaken van MMC’ers vlot zullen verlopen binnen het ministerie van Volksgezondheid.”
De waarnemend directeur drukte de begunstigden op het hart hun werk op dezelfde manier als daarvoor te blijven doen en niet te denken ‘zo nu heb ik mijn vaste aanstelling dan kan ik doen wat ik wil, mi no e span moro’. Hij zei dat ze moeten beseffen, dat een vaste aanstelling niet betekent dat ze niet ontslagen kunnen worden. “Blijf je werk correct doen, dan kan niemand u ontslag geven”, benadrukt hij. Voor mensen die niet willen werken of presteren, zijn er volgens Dalloesingh ook procedures die door de directie ingezet kunnen worden. Volgens minister Elias is dit een bescheiden cadeautje, aangezien er meer dan 21 beschikkingen moeten worden uitgereikt.

 

door Ashley Lieveld