C-47 neemt actie ABS over

Het cao- personeel van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS), dat sinds 20 april in actie is, heeft de hulp ingeroepen van de moederorganisatie, de Vakcentrale C- 47. Vanaf heden heeft C-47 de actie van de lidbond overgenomen.
Vandaag heeft het personeel van het ABS zich samen met het bestuur van C- 47 en andere overheidsbonden, begeven naar het kabinet van de vicepresident, Ashwin Adhin, aan de dr. Sophie Redmondstraat. Er is een brief aangeboden aan het kabinet om de aandacht van de vicepresident te vragen voor de stakende medewerkers van het bureau. In de brief wordt gesteld dat er niets wordt gedaan om de betrokken werknemers een adequate verhoging te geven, terwijl wel wordt gezorgd voor anderen, zoals het administratief-technisch personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.
C-47 voorzitter Robby Berenstein gaf aan dat de bond niet wenst over te gaan tot verscherping van de actie, maar slechts een oplossing wil voor de werknemers.
Vanaf 1 januari 2015 hebben deze werknemers geen loonsverhoging gehad. In de brief stelt C-47 ook, dat de vicepresident zelf bezig is geweest met de vakorganisatie om de toenmalige verhoging van 4 procent van 1 januari 2015 te verschuiven naar 1 januari 2016. De vakbond is meegegaan met zijn verzoek.
De bond bij het ABS heeft intussen al brieven geschreven naar de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, De Nationale Assemblee en het hoofd Statistiekorgaan, maar resultaat bleef uit. Ook heeft de bemiddelingsraad geen oplossing kunnen brengen. Roy Adama, voorzitter van de bond, merkte op dat er geen waarde wordt gehecht aan statistiek in ons land. Hij benadrukte dat statistieken belangrijk zijn om economisch, sociaal en maatschappelijk beleid te kunnen ontwikkelen. Berenstein vond het jammer dat vicepresident Ashwin niet aanwezig was, ondanks dat de vakcentrale hem ruim van tevoren had ingelicht over hun komst.

 

door Johannes Damodar Patak

More
articles