Chairmè Haakmat-Konigferander eerste vrouw aan hoofd bodybuildingbond

Bij de Surinaamse Bodybuilding & Weightlifting Bond (SBWB) is er sinds kort een nieuw bestuur. Tijdens de algemene ledenvergadering van zondag 24 juni jongstleden is er een nieuw bestuur is gekozen, voor de periode van twee jaren. Er was slechts een kandidatenlijst, waardoor het bestuur bij acclamatie is gekozen. De lijst werd aangevoerd door Chairmè Haakmat-Konigferander als voorzitter. Het bestuur bestaat verder uit: Earnie Eenig (ondervoorzitter), Eartha Adriaan (secretaris), Rachida Huijzen (penningmeester), Daphne Hoft ( 2e secretaris), Milton Haynes (commissaris), Fharjaz Abdoeljamil (commissaris), Selmon  Durgaram (commissaris) en Eddy Wilson (bondscoach).

De Immediate Past Chairman Winston Wielson blijft als adviseur aan de Bond verbonden.

Vermeldenswaard is dat voor het eerst in de geschiedenis van de Surinaamse Bodybuilding en Weightlifting Bond, een vrouw het bestuur zal leiden. Chairme Haakmat-Konigferander heeft in de jaren ’90 deelgenomen aan wedstrijden van de SBWB.

Haar eerste wedstrijd (een interne wedstrijd), heeft ze in 1992 gewonnen in Henry’s Gym onder leiding van de heer Henry Blue (nu wijlen). Verder heeft ze meegedaan met de Ms No-vice wedstrijden (1993) en Miss Independence (1993).