Bintang Lair en Flamingo spelen finale Lidbondentoernooi

Op vrijdag 29 juni aanstaande wordt het 13e SVB/Suribet Lid-bondentoernooi afgesloten met de finalewedstrijd tussen Bin-tang Lair en Flamingo. Het duel vangt aan om 19:00 uur en de speellocatie is het Dr.Ir.Fran-klin Essed Stadion. Indien de ontmoeting na de reguliere speeltijd onbeslist is, zal er worden verlengd met 2×15 minuten. Is de stand dan nog gelijk, dan zullen er conform de FIFA-regels vrije trappen worden genomen vanaf de 11m-stip. Hierna zullen de prijzen worden uitgereikt aan de kampioen, semi-kampioen, topscorer en de minst gepasseerde doelverdediger.

Het afgelopen weekeinde werd de laatste beslissingswedstrijd van het driehoekstoernooi gespeeld in dit Lidbondentoernooi. Flamingo en Real Moengo Tapoe speelden 1-1 gelijk na een ruststand van 1-0 in het voordeel van Flamingo. De semi-kampioen van de Lelydorp Sport Bond (LSB) eindigde hierdoor als winnaar van poule L. Real Moengo Tapoe werd tweede en Inter Boskamp derde.

Flamingo en Real Moengo Tapoe promoveren samen met Bintang Lair en Junior (kampioen LSB) naar de Tweede Divisie van de SVB, dit indien ze voldoen aan de Licentie voorwaarden.

De topscorers zijn: Revelino Papi (Real Moengo Tapoe) 12 doelpunten; Vangelino Sastromedjo (Bintang Lair) en Laynell Gefferie (FC Coronie) elk 10; Melito Brewster (Flamingo) en Donovan Loswijk (Junior) elk 9; James Stoard (Real Saramacca); Johan Aroeman (Inter Boskamp) en Romario Soebarman (Junior) elk 7 doelpunten.