Robinhood legt beslag op voetbaltitel

Robinhood is zondag voetbalkampioen van Suriname geworden. Het is het 25ste landskampioenschap voor de roodgroene club en de eerste sedert 2012. Robinhood won op de slotdag van de competitie in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion met 4-3 van West United uit Coronie, terwijl directe concurrent SV Notch in eigen huis, het Ronnie Brunswijk Stadion op Moengo, met 2-3 verloor van Nishan’42.

Door de zege kwam Robinhood op 57 punten. SV Notch bleef steken op 52 punten.

Aangezien Transvaal zaterdag met 0-0 van Botopasi won komt deze ploeg ook op 52 punten, waardoor er een beslissingswedstrijd met SV Notch gespeeld zal moeten worden om het semi-kampioenschap.

In het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion scoorden Roxy Fer, Silvian Sedney, Cerezo Haabo en Rodney Dalfour voor Robin-hood, terwijl Rivaldo Doorson, Giovan-ni Cruden en Odin Faerber het net vonden voor West United. De ruststand was 3-1 voor Robinhood. In de tweede helft kwam West United zelfs op 3-3, maar Dalfour bezegelde uiteindelijk de titel voor Robinhood.

Het duel tussen SV Notch en Nishan’ 42 werd simultaan afgewerkt. De thuisploeg, die enige tijd koploper was, maar deze positie verloor door het 0-0 gelijkspel tegen Leo Victor, moest hopen op een misstap van Robinhood en tegelijkertijd winnen van Nishan’42. Echter gebeurde het omgekeerde.