Awareness beschermde dieren blijft uit

Op sociale media circuleert wederom een foto waarop een jaquar, die vermoedelijk doodgeschoten is, staat. Vier mannen poseren met de jaguar. VHP-assembleelid Mahinder Jogi tevens lid van de commissie Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), zegt desgevraagd dat de awareness op beschermende dieren nog niet is wat het wezen moet.
Het ministerie van RGB moet daarom meer bekendheid geven aan het verbod om te jagen op beschermde dieren, de gevolgen van het niet nakomen van de wet en de boetes die opgelegd worden indien men zich hieraan schuldig maakt. Personen die de wet overtreden, weten dan wat hen te wachten staat. Thans zal volgens Jogi de bewustwording gericht moeten zijn op natuurbehoud. Jogi drukt de mensen op het hart zich te houden aan de Wet Beschermde Dieren.
Maar volgens hem moet ook de overheid in staat zijn werkarmen in te zetten om beter beleid uit te voeren.
De financieel-economische situatie heeft volgens Jogi ook impact op het werk van de jachtopzieners. Hierdoor moeten bepaalde werkzaamheden beperkt worden uitgevoerd. Hij geeft aan dat de jachtopzieners vaak kampen met een tekort aan brandstof, waardoor de controle ook niet optimaal uitgevoerd kan worden. Het assembleelid geeft te kennen dat mensen die deze beschermde dieren doden, dat doen om er financieel voordeel uit te halen.
Het is niet duidelijk of het een oude foto is die op Facebook circuleert. Vast staat dat deze handeling nog steeds strafbaar is. Het is ook niet duidelijk vanwaar de bron afkomstig is. Het is dus moeilijk te achterhalen wie de mannen zijn. Zoals op de foto is te zien, heeft een van de mannen een jachtgeweer bij zich, waarschijnlijk is de jaquar doodgeschoten. Veel mensen hebben op sociale media woedend gereageerd op deze handeling.

 

-door Kimberley Fräser-

More
articles