ILLEGALE IMMIGRANT

De afgelopen week werden twee personen met de Braziliaanse nationaliteit uit een goudzoekerskamp, bekend onder de naam Villa Brazil doodgeschoten. De dader ook van Braziliaanse komaf, kon het naar verluidt niet verkroppen dat een vrouw met wie hij een intieme relatie had, de affaire niet wenste voort te zetten. Met een jachtgeweer schoot hij de vrouw dood. Een Braziliaan, volgens berichten de huidige partner van het slachtoffer, die haar te hulp wenste te schieten, werd eveneens dodelijk geraakt door een schot uit een jachtgeweer. Daarna sloeg de verdachte op de vlucht, maar kon even later door andere kampbewoners worden aangehouden. De politie die op de hoogte was gebracht van deze tragedie, stelde een uitvoerig onderzoek in en kwam tot de conclusie dat er nog een verdachte in deze koelbloedige moordzaak is. Al gauw stuitte ze op een verdachte van Vietnamese komaf die de patronen voor het jachtgeweer zou hebben verschaft. Beide verdachten in deze zaak zijn aangehouden en in verzekering gesteld. Uit het onderzoek is inmiddels vast komen te staan, dat de Vietnamees illegaal in ons land vertoeft,. Hoe deze man ons land is binnengekomen, is Keerpunt niet duidelijk. Wel hebben wij het vermoeden dat hij via Frans-Guyana, Surinaams grondgebied heeft betreden. In het Franse departement zijn er Hmongs die oorspronkelijk uit Vietnam afkomstig zijn, maar deze lui vertoeven al decennialang in ons buurland en gevoeglijk kan daarom worden aangenomen dat ze de Franse nationaliteit bezitten. Maar hoe het ook zij, het gaat ook hier weer om een persoon die illegaal op ons grondgebied vertoeft. Wederom is bewezen dat het een fluitje van een cent is, Suriname op illegale wijze te betreden. De grenzen van dit land worden heel slecht bewaakt en dat maakt zaken zeer gevaarlijk. Ook mensen met terroristische bedoelingen zouden indien gewenst op een gemakkelijke wijze naar binnen kunnen komen en hier snode daden uitvoeren. Wat zich allemaal voor gepeupel in het binnenland ophoudt daar heeft de regering Bouterse naar onze mening maar nauwelijks notie van. En zolang we als dorpspolitici blijven denken en er doodgewoon van uitgaan dat ons niets zal overkomen, zullen de illegale immigranten blijven komen. Aan de halsdelicten zal dan ook geen einde komen. Misschien zullen we in staat zijn na de verkiezingen van 2020 hier verandering in te brengen. Met deze regering hoeven we er zeker niet meer op te rekenen, die heeft getoond de grenzen niet te kunnen bewaken en is er ook niet in geslaagd de criminaliteit onder controle te houden of tot beheersbare properties terug te dringen.