LSB-kampioen Junior promoveert naar Tweede Divisie

Junior, de kampioen van de Lelydorp Sport Bond (LSB), is via het 13e SVB/Suribet Lidbondentoernooi gepromoveerd naar de SVB/Teleur Tweede Divisie. De ploeg won in het afgelopen weekend de beslissingswedstrijd in poule K van de finaleronde van het Lid-bondentoernooi met 1-0 (0-0) van Real Saramacca. De ruststand was 0-0.

In poule L wordt er een driehoekstoernooi afgewerkt tussen Flamingo, Inter Bos-kamp en Real Moengo Tapoe. In het weekeinde won Flamingo met 4-1 van Inter Boskamp, een score die al voor de rust was bereikt. Real Moengo Tapoe wees Inter Boskamp na een 0-0 ruststand uiteindelijk met 3-2 terug. De laatste wedstrijd in dit driehoekstoernooi is op zaterdag 23 juni in het NGVB-stadion. Flamingo neemt het dan op tegen Real Moengo Tapoe. De aanvangstijd is 16:30 uur.

De nummer 1 van poule L neemt het in de finale van het Lidbondentoernooi op tegen Bintang Lair.

De finalewedstrijd wordt op vrijdag 29 juni gespeeld.

De topscorers tot nu toe zijn: Revelino Papi (Real Moen-go Tapoe) 12 doelpunten; Vangelino Sastromedjo (Bintang Lair) en Laynel Gefferie (FC Coronie) elk 10 doelpunten; Donovan Loswijk (Junior) 9 doelpunten; Melito Brewster (Fla-mingo) 8; James Stoard (Real Saramacca), Johan Aroeman (Inter Boskamp) en Romario Soebarman (Junior) elk 7 doelpunten.