Sterke derde quarter breekt Suriname op

Een sterke derde quarter is gisteren te veel geweest in de partij tegen Barbados in de FIBA Women’s Caribbean Cup 2018. De Surinaamse ploeg verloor hiermee zijn tweede wedstrijd in het toernooi.

De Surinaamse dames speelde een ijzersterke derde quarter waarin veertien punten achterstand (22-36) bij de rust werd ingelopen tot drie punten (43-46) aan het einde van de derde speelperiode.

De sfeer zat er goed in bij het publiek en de Surinaamse speelsters leken er ook in te geloven. Echter, nadat Suelle Shepperd en Zephanya Zeefuik de eer-ste vier punten in de vierde quarter gescoord hadden, liepen de Barbadianen met een 11-0 run (59-47) uit het vizier van de thuisploeg.

Coach Earl Sabajo haastte zich in een time-out, waarna de score weer op gang leek te komen. De tegenpartij gaf echter geen gas terug en bepaalde de eindscore op 73-55.

Net als in de eerste partij tegen de Dominicaanse Republiek was het de Surinaamse ploeg die de score opende, via Shepperd.

Toch was het daarna de ploeg uit Barbados die het spel dirigeerde. De Barbadianen liepen uit tot 8-2, waarna 17-13 de eindstand van de eerste speelperiode was.

Het zou in de tweede quarter ruim zes minuten duren voordat Suriname weer tot scoren kwam, maar intussen had de tegenstander al 29 punten laten noteren. Uiteindelijk sloot Barbados de tweede fase af met een 19-9 run: 36-22. De voorsprong van veertien punten slonk naar drie punten aan het einde van de derde fase: 46-43, maar in de vierde quarter bleek de inhaalslag de Surinaamse speelsters helemaal gesloopt te hebben. Zodoende lukte het de ploeg niet zich voor de kruisfinales te plaatsen.

Eerder op de dag wonnen de Cubanen met 108-32 van St.Vincent, terwijl de Dominicaanse Republiek ook voor de derde zegevierde.  Guyana werd met 112-24 verslagen.

In poule A (drie teams) gaat Cuba aan kop met 4 punten uit twee wedstrijden, gevolgd door 2.Bahamas 3 uit 2 en 3.St.Vincent 2 uit 2.

Poule B: 1.Dominicaanse Republiek 6 uit 3; 2.Barba-dos 5 uit 3; 3.Suriname 4 uit 3 en 4.Guyana 3 uit 3.

Suriname neemt het vandaag op tegen St.Vincent, de Dominicaanse Republiek treft Bahamas en Cuba staat tegenover Barbados.