SMA AI

Opknapwerkzaamheden werden de voorbije week ineens bij het Presidentieel Paleis en het Suzanna Duplessis monument waargenomen. Arbeiders waren hard bezig deze gebouwen te wassen en de nodige reparaties te verrichten. Het paleis wordt ook ineens voorzien van extra straattegels nabij de oprit. Ook werden er snel gaten gedicht in onze wegen met hoopjes asfalt, waarbij op sommige wegen z.a. de Martin Luther King weg de gedichte gaten kleine hobbels veroorzaken. Dit kan schade berokkenen aan je voertuig indien je er verkeerd op rijdt. Maar waarvoor zoveel “ophef”? Heeft alles te maken met het bezoek van de presidentiële delegatie uit India aan Suriname. En natuurlijk tracht de regering indruk te maken op een bepaald etnisch deel van onze bevolking. De Surinaamse regering heeft voor dit staatsbezoek ruim 1 miljoen USD aan staatsmiddelen vrijgemaakt. De minister van Buitenlandse zaken heeft dit ook bevestigd en vertelde daarenboven dat tot nu toe al 3 miljoen SRD is besteed om de eerste voorbereidingen te treffen. Al deze voorbereidingen betreffen weer zo een “sma ai” tactiek van de regering Bouterse. Moni no de toch? De regering beweert al geruime tijd, dat er geen geld ter beschikking is voor verschillende dringende zaken met name de gezondheidszorg? Hoe geloofwaardig wil deze paarse regering nog overkomen? Wat is de toegevoegde waarde door te doen alsof gebouwen en wegen er netjes uitzien, terwijl je volk pienaart? Bigi Memre, Bigi Tem spelen, daarvoor staat deze regering garant. Bai bigi wagi, bai bigi oso, soso nyan moni dem sabi! Zoveel onnodige uitgaven, die geen toegevoegde waarde hebben voor de vooruitgang van de Surinaamse economie. Wat wij al vele malen stelden over deze regering, is dat zij absoluut geen prioriteiten weet te stellen. Wat een verkeerd beleid wordt er niet gevoerd, als je denkt aan alle onnodige uitgaven die er worden gedaan. Er wordt elke keer veel geld uitgegeven aan onnodige zaken. Daarnaast heeft het volk van Suriname gekozen voor een regering, die vol zit van beloften dat het leven draaglijker zal worden. Nog steeds houdt deze regering vol dat het beter gaat met onze economie. En onder ons heb je nog steeds een bepaalde groep met oogkleppen op, die volhardt en gelooft, dat de huidige regering wonderen zal verrichten. Deze groep vergist zich zwaar, of behoort tot de harde kern van het paarse regiem die profiteert en er beter van wordt. Er is voor een heleboel niet belangrijke zaken wel geld, maar niet voor het uitbetalen van personen en instanties die al tijden wachten op hun geld? Er is wel geld, om vliegtuigen te charteren, en om op (dienst)reis te gaan. Maar helaas is er geen geld voor een goede medische zorg en geen geld om oudjes in nood of weeskinderen te helpen.

De gedichte gaten aan de Martin Luther King weg