GEMISTE KANSEN

Suriname, het land met zoveel rijkdommen. We denken dan gelijk aan onze natuurlijke hulpbronnen die zitten in de mijnbouw en bosbouw. Deze hebben tot nu toe miljoenen US-dollars opgebracht voor onze economie. Maar hoe zit het als we verder zouden kijken naar potentiele opties om zo meer inkomsten te vergaren, zodat wij langzaam maar zeker uit de huidige economische crisis kunnen geraken. Suriname heeft volgens deskundigen die potentie in verschillende sectoren, maar deze kansen werden tot nog toe niet benut. Men spreekt hierdoor vaak van onze gemiste kansen, maar wat als wij nu eindelijk beseffen, dat deze gemiste kansen toch nog heel veel voor onze natie kunnen betekenen? Waar blijven onze voordelen afkomstig uit een cassave fabriek, de zogenaamde voedselschuur, een palmolieraffinaderij of de voorspelde inkomsten uit de bananenteelt? Suriname zou ook als hub hebben kunnen functioneren indien onze luchthaven en nationale carrier zouden inspelen op de behoefte van het Caribisch gebied. Daarnaast moeten we onze haven niet vergeten, die als doorvoerhaven zou kunnen dienen, indien er geïnvesteerd zou worden in de uitbaggering van de Surinamerivier. Maar nee hoor! De focus op daadwerkelijke voortuitgang wordt elke keer verkeerd gericht. Zoveel deskundige adviseurs bezit de regering Bouterse, maar geen enkele die tot nu toe deze ideeën beter heeft kunnen uitwerken. Gewoon belachelijk voor woorden, als je dan eraan denkt, dat ons land voor de verkiezingen van 2010 een zeer stabiele munt had met een dekking van 100%, sinds het aantreden van de regering Bouterse is de dekking zwaar verminderd en de economie zware averij opgelopen. Deze regering moet niet langer praten over economische groei, zij moet verduidelijken waar al het geleende geld aan is besteed, want het is niet naar projecten gegaan die rendement zouden hebben opgeleverd! Zij moet ook komen vertellen wat er echt met onze monetaire reserve is gebeurd! Wie denkt ze nog voor de gek te houden? We moeten nu echt ontwaken voor het helemaal te laat is voor ons allen. Er is teveel ruimte geboden aan deze regering om te rommelen en die ruimte is nog steeds niet weggemaakt.