BLUNDERS

Voor de zoveelste keer werd Suriname internationaal belachelijk gemaakt door handelingen van deze regering. Het schijnt dat men zich bij deze regering alleen strikt aan de regels houdt, wanneer er financieel voordeel voor bepaalde individuen te halen valt. Wanneer het de grondwet betreft, dan geeft men niet thuis en wordt alles aan haar laarzen gelapt. Zo heeft de vp groots geblunderd door bij de laatst gehouden decoratie, het ambtsketen van de president te dragen. What a bloody shame. Is deze handeling ook iets om beloond voor te worden met de hoogste onderscheiding van het land? En dan heb je een of andere grappenmaker op het kabinet, die meent alles over onze grondwet zo goed te kennen, en zegt dat er niets aan de hand is. Naar het schijnt heeft deze meneer de grondwet echt niet goed gelezen, en stellen wij hem voor zo snel mogelijk een oogarts te raadplegen. De tweede blunder gaat over die vrouw die tijdens het laatste bezoek van de president aan de markt, plotsklaps naar voren kwam om de “ volkspresident” een brasa te geven. Gelukkig waren er geen kwade bedoelingen in het spel, maar het kon even goed anders zijn geweest, als de president of de premier van Dominica iets was overkomen. Waar was de beveiliging ? Ook met de ontmanteling van de Suralco worden er steeds meer blunders gemaakt. Wanneer we al deze zaken in ogenschouw nemen, dan ontkomen wij niet aan de indruk, dat de regering een attitude er op na houdt van: Na ons de zondvloed. Geld lenen links en rechts en geen rekening houden met hoe dit allemaal terug betaald zal moeten worden. Ter uwer informatie moge dienen, dat die statisticus weer naar China is afgereisd en u hoeft maar tweemaal te raden waarvoor. Al deze zaken moeten een vingerwijzing voor u als volk zijn, om deze heren niet te laten terugkeren in het machtscentrum bij de verkiezingen van 2020. Zaken waarbij niet geblunderd wordt zijn de zovele opknapbeurten in de stad en vooral in de omgeving van het Plein in verband met het a.s. bezoek van de president van India. Lang leve de vele nyans die hierbij gemaakt worden. Van de US-dollar 1 miljoen blijft er zeker wat over voor bepaalde figuren. De laatste blunder van de afgelopen week is het bericht vanuit Kwamalasamoetoe dat het helemaal niet zo erg gesteld was met de wateroverlast zoals de regering het volk wilde doen geloven, alleen maar om het bedrag van SRD 1 miljoen te rechtvaardigen, waarmee men het vliegveld van dit inheems dorp denkt te rehabiliteren, en dit bedrag probeert los te peuteren uit de zakken van donateurs. Betalen wij al niet genoeg belasting? Om een eind te maken aan dit gedrag van deze regering, zal er in 2020 niet meer gestemd moeten worden op deze barbaren. Het lot van het volk zal dan in zijn eigen hand liggen. Kijk s.v.p. uit met loze beloften, maar neem wel die pakketten die ze u zullen aanbieden , zodat u net als deze regering, een blunder slaat.

 

Kort Geding