JusPol gaat meerdere mutaties plegen

Minister Stuart Getrouw van het ministerie van Jus-titie en Politie (JusPol), heeft aangegeven dat er meerdere mutaties ge-pleegd zullen worden bij het ministerie. Dit deelde de bewindsman gisteren mee op een persconferentie met betrekking tot de re-cente ontwikkelingen bij het Korps Politie Suriname (KPS) en de beleidsprioriteiten. Volgens de bewindsman is er in het korps sprake van grote demotivatie onder het personeel. “Het korps is in transitie en de leiding eist dat het korps getransformeerd wordt. JusPol is constant bezig geweest en is dat nog steeds om te werken aan een solide korps dat de toebedeelde taken en be-voegdheden op de juiste wijze kan uitoefenen in de-ze moeilijke tijd, waarbij het veiligheidsgevoel binnen de samenleving een deuk heeft gehad.”
De bewindsman gaf aan dat er maatregelen zijn ge-troffen die niet door een ieder als prettig worden er-varen, maar die noodzakelijk waren om het vertrouwen in de politie te herwinnen. Een daarvan is dat aan functionarissen met frisse ideeën en positieve energie, de leiding van het korps zal worden toevertrouwd. Op korte termijn zullen meer mutaties plaatsvinden. De reorganisatie die zal plaatsvinden, zal ertoe leiden dat beter gewerkt kan worden aan het veiligheidsgevoel. Dit kan volgens Getrouw al-leen gerealiseerd worden met een korps dat competent en integer is.
Getrouw zegt verder dat de komende beleidsperiode zich onder andere zal kenmerken door de verhoogde zichtbaarheid van de politie, het terugdringen van woninginbraken door de maximale inzet van de buurtmanagers, het aanscherpen van het drugsbeleid en de aanpak van verkeerscriminaliteit waaronder het overschrijden van de maximumsnelheid. Ver-der zal het preventiebeleid naar de jeugd ook verbeterd worden, waarbij er meer voorlichting zal ko-men vanuit het ministerie. Thans zal strenger worden gelet op het alcoholgebruik langs de openbare weg.

door Kimberley Fräser

 

More
articles