June 11, 2018


Bewustwording plastic gebruik eigen verantwoordelijkheid


June 11, 2018

Om een verandering te brengen in hoe er nu wordt om gegaan met onze zeeën en oceanen, moet elk individu zelf zijn verantwoordelijkheid nemen om beter om te gaan met plastic. Afgelopen zaterdag, 9 juni, heeft het Green Heritage Fund Suriname, de ‘March for the Ocean’ georganiseerd aan de Waterkant, tussen het Hoekhuis en de Kromme Elleboogstraat. Aan het evenement waren diverse leerrijke en feestelijke activiteiten verbonden. Langs de weg waren er stands opgezet door diverse bedrijven en milieuorganisaties waar de bezoekers informatie konden halen. In elke stand werd het thema: ‘Beat plastic polution, if you not reuse it, refuse it’, op een andere manier behandeld. Angela Kromodimedjo van het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname, haalde aan dat een ieder zelf tot het besef zal moeten komen dat plastic een negatief effect heeft op zowel de mens als de dieren, het milieu en de natuur. In dat kader vindt zij dat er niet gewacht moet worden op de overheid, maar men moet zelf de verantwoordelijkheid op zich nemen om zich bewust te worden van de nadelen van plastic voor het milieu.
Met deze activiteiten wilde het Green Heritage Fund Suriname, de bevolking op een positieve manier bewust maken van het belang om zorgvuldig met plastic afval om te gaan en het vooral niet op straat te gooien. Het Green Heritage Fund Suriname ziet liever dat plastic helemaal niet gebruikt wordt en propageert recyclebaar verpakkingsmateriaal dat langer meegaat.
Bij de activiteiten die afgelopen zaterdag aan de Waterkant zijn ontplooid, was er voor jong en oud iets te doen. Er waren diverse spelletjes om kinderen meer te leren over het leven van zeezoogdieren en de gevaren die deze dieren ervaren. Daarnaast konden de bezoekers nog vliegeren, schminken en tekenen. Een opgeblazen plastic walvis, die midden op het wegdek was geplaatst, trok de meeste aandacht tijdens het evenement.

 

-door Richelle Mac-Nack-