KERMISPLEIN

Na een totaal mislukte rehabilitatie van het Onafhankelijkheidsplein door de NDP-regering onder leiding van Desi Bouterse het vorige jaar tussen 20 mei 2017 en het laatste kwartaal van dat jaar, is men er de vorige week toe overgegaan het eens zo bewonderingswaardige Onafhankelijkheidsplein, voorheen ‘Oranjeplein’, verder te vernietigen. Het behoeft geen betoog dat het deze regering helemaal niet gaat om het totaal in ere herstellen van het Onafhankelijkheidsplein. Ze denkt alleen maar aan zieltjes winnen voor de aanstaande verkiezingen en na 2020 zal er misschien gewerkt worden aan het daadwerkelijke herstel van wat eens ons mooiste plein in de hoofdstad was. De totale vernietiging van het plein zal nu op onbeschaamde wijze worden voortgezet. Wie met een kritisch oog naar de Toren van Financiën kijkt aan de Tamarindelaan, zal ook alleen maar verpaupering kunnen waarnemen. De minister houdt er naar verluidt al enige tijd geen kantoor meer. Vermoedelijk kan je in een dergelijk vervallen en uitgewoond gebouw geen buitenlandse gasten ontvangen zonder je daarvoor diep te schamen.