June 7, 2018


Ingrid crèche dreigt te sluiten


June 7, 2018

De Ingrid crèche die op het terrein van het ’s Lands Hospitaal gevestigd is, zal haar deuren per 15 juni sluiten. Het bestuur heeft de medewerkers op vrijdag 1 juni meegedeeld, dat de crèche op 15 juni zal ophouden te bestaan. De reden hiervoor is dat de crèche in de rode cijfers zit. Crècheleidster Areta Winter heeft om deze reden een petitie ingediend bij De Nationale Assemblee (DNA), waarin zij aandacht vraagt voor de situatie. Aan het bestuur is gevraagd om met een jaar te verlengen, om zo het personeel in de gelegenheid te stellen een andere baan te zoeken en de ouders de ruimte te geven om een andere plek voor hun kind(eren) te vinden. Het bestuur heeft hieraan geen gehoor gegeven. Met de petitie wordt aan DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons gevraagd om voor de leidsters te bemiddelen in het belang van de doelgroep. Winter hoopt dat de voorzitter een goed woordje kan doen of een ander locatie kan vinden. De leidsters willen in de crèche blijven werken en zijn radeloos door de situatie. “Wij willen niet dat de crèche sluit.
Wij houden van ons werk.”
Winter zegt dat de crèche de afgelopen drie jaar veel donaties heeft ontvangen van onder ander First Lady Ingrid Bouterse-Waldring. De medewerkers zijn naar het ministerie van Arbeid geweest om hun beklag te doen en om aan te geven dat dit onrechtmatig handelen is van het bestuur. “We zitten met onze maandelijkse verplichtingen.” Verder geeft Winter aan, dat een groot deel van de ouders er nog niet eens van op de hoogte is gesteld dat de crèche per 15 juni zal sluiten.
De crèche is als stichting van twee ziekenhuizen, het ’s Lands Hospitaal en het St. Vincentius Ziekenhuis, opgericht. De crèche is opgericht op 3 oktober 2011 en is door de jaren heen uitgegroeid tot een volwaardige crèche met een peuterschool. De crèche telt in totaal 98 kinderen en er zijn 15 personen werkzaam in de crèche.

door Kimberley Fräser