June 7, 2018


Advocaat Lobo trekt zich terug uit zaak terreurverdachten


June 7, 2018

Advocaat Raoul Lobo heeft zich teruggetrokken uit de zaak van de twee broers die verdacht worden van het beramen van een terreuraanslag en het rekruteren van mensen voor de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Lobo geeft aan dat hij zich om persoonlijke redenen terugtrekt, welke dat zijn, wenst hij niet kenbaar te maken. Tijdens de zitting op 21 mei j.l., kwam naar voren dat de broers Raoul A. en Nasser I., beiden terreurverdachten, ook in Nederland en België strijders wilden ronselen voor IS. Rechter Cynthia Valstein- Montnor heeft het verzoek van de raadsmannen Raoul Lobo en Murwin Dubious om hun cliënt Nasser I, voorlopig in vrijheid te stellen afgewezen. Zowel de rechter als de officier van justitie, Cynthia Klein, zijn het niet eens met de raadsmannen.
Volgens hen zijn er nog ernstige bezwaren tegen Nasser I. en zijn broer Raoul A., die ook verdachte is in deze zaak. Valstein- Montnor onderbouwde haar besluit door te stellen dat uit chatberichten en telegrammen van de verdachten, gebleken is dat zij nauw contact onderhielden met sleutelfiguren van IS. De zaak wordt op 14 juni aanstaande voortgezet.

 

door Johannes Damodar Patak