June 6, 2018


Dino Bouterse overgebracht naar comfortabelere gevangenis


June 6, 2018

De zoon van president Desiré Bouterse, Dino Bouterse, die in de Verenigde Staten van Amerika (VS) een gevangenisstraf uitzit van zestien jaar, is wegens goed gedrag overgebracht naar een wat comfortabelere gevangenis. Dit is te zien op de wegpagina van het Federal Bureau of Prisons. Bouterse bevindt zich momenteel in het Federal Correctional Institution in Yazzoo Ciry, Soutern Mississippi. De bewaking in deze gevangenis in een vergelijking met zijn voorgaande gevangenisverblijf in New York veel minder. Zo hoeft Dino niet meer in een cel te slapen en mag hij de nacht doorbrengen op een slaapzaal. De gevangenis telt ruim 1000 mannelijke gevangenen.
Dino Bouterse prijkt samen met 11 andere lotgenoten uit het Caraibisch op de lijst van 12 uit de regio die in de VS een straf uitzitten voor drugshandel, loterijschandalen, terrorisme en belastingfraude, aldus de news site News.Americas. Bouterse werd in 2013 veroordeeld tot zestien jaar gevangenisstraf, nadat hij in Panama was gearresteerd door undercover Amerikaanse justitiële ambtenaren. Hij is veroordeeld voor het aanbieden van een thuisbasis aan Hezbollah, een Libanese paramilitaire groep, voor drugshandel en wapenhandel.
– De elf andere Caraibische burgers die in Amerika zijn veroordeeld, zijn: (Guyana:) Shaeed Roger Khan (46) voor drugshandel, witwassen van geld en wapenhandel, Sonny Ramdeo (40) voor federale belastingfraude, Abdel Nur (68) voor betrokkenheid bij het bombardement bij de John F. Kennedy luchthaven, Noel Blackman (70) voor het illegaal verspreiden van oxycodon, David Gill (47) voor het neerschieten van een rivale drugsdealer. (Guyana/Amerika:) Edul Ahmad (51) voor voor het opzettelijk leiden van instituten in een hypotheekfraude die vijftien jaar geduurd heeft, Russel Defreitas (74) voor het beramen van een terroristische aanslag op de John F. Kennedy luchthaven. (Jamaica:) De Jamaicaanse Mark Anthony (44) voor cocaïnehandel, Christopher Coke (49) voor federale afpersing in verband met drugshandel en aanranding. Sanjay Williams (28) voor internationale witwaspraktijken en loterijfraude en tot slot (Barbados:) Andrew Watts (41) voor het stelen van ID-kaarten, gebruikt om op naam van 645 (zieke) personen teruggave van belasting te ontvangen.
– Jamaicaanse/ Amerikaanse Felicia Lindo (34) voor loterijfraude.