June 2, 2018


BOOS OVER FAKE NEWS?


June 2, 2018

De coalitie schoothond is boos over een Facebookpost, waarin vermeld wordt dat de regering van de Republiek Suriname melding maakt over het laat storten van de lonen van ambtenaren. In een gemanipuleerde post op sociale media werd de naam en foto van de directeur volgens hem misbruikt en was hij absoluut niet te spreken over het verspreiden van volgens hem “fake news”. Maar wat ons verbaast, is dat deze meneer vaak genoeg zelf overgaat tot het verspreiden van onjuiste cq. indoctrinerende informatie. We zijn de valse beelden van Cynhtia McLeod toch niet vergeten? McLeod maakte begin dit jaar bekend, dat NII een misleidende bron van informatie is, zulks nadat beelden van McLeod door NII waren getoond betrekking hebbende op een live streaming van de kerstviering van de First lady, vertelde McLeod gelijk hierna in een ingezonden artikel, nooit aanwezig te zijn geweest op het voormelde evenement. Het NII reageerde zoals gewoonlijk met een leugen. Inplaats dat de directeur toegaf dat zijn instituut weer op heterdaad voor misleiding was betrapt, koos hij er weer voor te liegen en gaf aan, het niet meer te zullen doen. Wat een lachertje, denkt het hoofd van dit instituut werkelijk dat men hiervoor zou vallen? Keerpunt kent inmiddels de werkwijze van dit paarse indoctrinatie instituut en het verdoezelen van bepaalde zaken is zijn werk. Het is niet de eerste keer dat het beelden heeft gemanipuleerd om het volk te misleiden. Ze denken namelijk, dat mensen niet zo fel zullen reageren. Ach, hou jezelf maar voor de gek! Op heterdaad betrapt worden om vervolgens met smoesjes te trachten er onderuit te komen. NII is, zoals wij allang registreerden, niets anders dan propaganda maken voor Bouterse en consorten.

Een mediahuis met de juiste normen en waarden, houdt van journalistieke objectiviteit, maar als we het vergelijken met het paarse staatsmediabedrijf, dan weten we dat alle grondbeginselen over boord worden gegooid en dat het hier gaat om: “wiens brood men eet, diens woord men spreekt”. Niet zomaar heeft de regering Bouterse het gepresteerd om totaal SRD 1,7 miljoen uit te trekken op de begroting voor het voeren van staatspropaganda. Deed Goebbels toch ook van 1933 tot 1945. Het Nationaal Informatie Instituut (NII), de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) en de Surinaamse Televisie Stichting (STVS), zijn in aanmerking gekomen voor een groot deel van deze financiële injectie. Staatszenders hebben een forse financiële boost gehad om NDP propaganda te maken. Op basis waarvan staatszenders prioriteit genieten, terwijl er grotere problemen heersen in het land, weet de NDP regering alleen. We moeten gewoon even in gedachten terug gaan naar de jaren 80, toen bepaalde media als wapen werden ingezet en misbruikt om het volk een rad voor ogen te houden. In deze moderne tijd van geavanceerde technologie en social media, voelt de huidige regering zich in de verdrukking, daarom investeert ze zo vaak in deze staatszenders om het volk de zoveelste hersenspoeling te doen ondergaan. “Paarse propaganda ten kost van onze belastinggelden”. Dit is het zoveelste voorbeeld dat alles kan en mag in Suriname en de bevolking blijft totaal apathisch toekijken. Niemand doet iets en als er iemand opkomt voor ons algemeen belang, dan wordt die bijna niet ondersteund. En soms nog erger, hij of zij wordt op allerlei manieren belachelijk gemaakt, foei toch!