Uitbetaling personeel ziekenhuizen kwestie van tijd

(foto: Johan de Randamie)

Het is een kwestie van tijd dat het personeel van de ziekenhuizen de gelden op hun rekeningen gestort zal zien. Dit zegt Manodj Hindori, voorzitter van de Nationale Ziekenhuisraad (NZR) tegenover De West. Hij geeft aan dat het Staatsziekenfonds (SZF) pas gisteren in de loop van de ochtend het geld gestort kreeg van het ministerie van Financiën. De NZR- voorzitter zegt dat het toen al te laat was geworden om de salarisuitbe-taling te doen. “Op dit moment zijn we er met behulp van de banken druk mee bezig. Ik verwacht dat later op de dag de overmaking zal geschieden naar de rekeningen van het personeel van de diverse ziekenhuizen”, aldus Hindori.
De salarissen van het ziekenhuispersoneel konden gisteren niet gestort worden. De oorzaak was te wijten aan een vertraagde overmaking van fondsen van het ministerie van Financiën naar het SZF.
Hindori geeft aan dat het personeel en de vakbonden gisteren zijn geïnformeerd door de ziekenhuisdirecties over de vertraagde uitbetaling. Hoewel men helemaal niet blij was met dit bericht, heeft men de directies de ruimte gegeven om zaken vandaag af te handelen. De redactie vernam dat het personeel van de ziekenhuizen dreigt met acties. “Voor zover ik weet, is het vandaag rustig in de ziekenhuizen en kijkt men reikhalzend uit naar de salarisstorting later op de dag”, zegt hij.
Hindori vindt het jammer dat het weer een keer zover is gekomen dat de salarisuitbetaling aan het ziekenhuispersoneel niet op tijd kon geschieden. Hij doet een dringend beroep op de autoriteiten om te zorgen voor een tijdige overmaking van de SZF-gelden naar de ziekenhuizen, zodat het ziekenhuispersoneel niet gedupeerd wordt.

door Johannes Damodar Patak

More
articles