Nieuwe bedden en patiëntmonitoren voor AZP

Gisteren heeft het Maleisisch oliebedrijf Petronas, twaalf bedden en twee patiëntmonitoren gedoneerd aan de Intensive Care Unit (ICU) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Dit is de zesde keer dat Petronas doneert aan het ziekenhuis. Met deze schenking kan het ziekenhuis goede zorg bieden aan patiënten op de ICU.
Volgens Navin Ramdhani, hoofd van de ICU, is het AZP de enige volwaardige intensive care van Suriname met een capaciteit van boven de duizend patiënten per jaar met een gemiddelde ligdag van vijf dagen. Voor de donatie beschikte de ICU slechts over vijftien bedden. De meer dan tien jaar oude bedden waren gedeeltelijk niet meer bruikbaar.
Dankzij de donatie kunnen twaalf van de vijftien bedden vervangen worden.
Het verplegen van de patiënten wordt met deze bedden gemakkelijker. De bedden kunnen gepositioneerd worden voor de patiënt en kunnen niet alleen lichte, maar ook zware patiënten te dragen, terwijl ook het gewicht van de patiënt kan worden gemeten. De matrassen zijn zodanig gemaakt dat doorligplekken bij oudere personen, langliggers of hele zware mensen, kunnen worden voorkomen. De twee nieuwe monitoren komen in de plaats van twee oude die zijn afgeschreven. Hierop kan de bloeddruk van de patiënt worden afgelezen.
Lindy Liauw Kie Fa, medisch directeur AZP, was Petronas zeer dankbaar en beloofde dat zowel de bedden als de monitoren goed gebruikt zullen worden. “Petronas is reeds vijf jaar actief in Suriname en neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid in de vorm van het uitvoeren van gemeenschapsprojecten.” Dit zegt Khairul Hamidi, vertegenwoordiger van Petronas, in Suriname. Hij gaf dat het een waar genoegen is voor het Maleisische oliebedrijf om het AZP te helpen en daardoor bij te dragen aan de kwaliteitsverbetering van de zorg.

-door Priscilla Kia-

More
articles