May 29, 2018


‘Natuurlijke genezing onderbelicht in Suriname’


May 29, 2018

Genezing op natuurlijke wijze door middel van kruiden, is volgens Raoul Abisoina, woordvoerder van RasTafari Medican Campus Suriname (RMCS), onderbelicht in ons land. Hij geeft aan dat mensen nog te weinig bekend zijn met deze manier van genezen en de vele voordelen ervan. Abisoina merkt op dat mensen eerder geneigd zijn om tabletten in te nemen, terwijl een blad van een bepaalde boom al voldoende kan zijn om een bepaalde ziekte te genezen. Hij zegt dat geneeskrachtige kruiden betere resultaten kunnen geven dan tabletten, maar in Suriname is men volgens hem snel geneigd om genezing met kruiden te relateren aan afgoderij, namelijk bonu. De woordvoerder van de RMCS benadrukt, dat het genezen van ziektes met kruiden uit de natuur niets te maken heeft met afgoderij. Volgens hem zijn mensen zich onvoldoende bewust van de wat de natuur ons te bieden heeft.

Afgelopen zaterdag heeft de RMCS in samenwerking met Zorgcentrum Het Blauwe Nest en Pikin Sranan, een lezing gehouden, waarbij de bewoners van het zorgcentrum en bezoekers geïnformeerd werden over de voordelen van kruiden. Op deze dag hebben verschillende natuurkenners, waaronder Dennis Touwnaar (Pikin Sranan), Journy Huiyck (RCMS) en Herman Hart, een presentatie en interactieve sessie verzorgd. De bezoekers maakten onder andere kennis met Cannabidiol olie, meer bekend als CBD-olie en haar geneeskrachtige werking. Abisoina geeft aan dat het om olie gaat die gewonnen wordt uit de bladeren en bloemtoppen van industriële hennep. Hij geeft aan dat de olie zonder Tetrahydrocannabinol (THC)- gehalte wordt geïmporteerd uit Nederland. CBD- olie kan gebruikt worden tegen angst, stress, verlichting van pijn, slaapproblemen, diabetes en de ziekte van Parkinson.

-door Johannes Damodar Patak-