Waarnemend directeur SLM: ‘Ons bedrijf is springlevend’

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft afgelopen zaterdag haar nieuwste aanwinst, de Boeing 737-700 Next Generation, in gebruik genomen. De inauguratie van het toestel ‘District of Saramacca’, ging gepaard met inzegeningen vanuit de diverse geloofsrichtingen in Suriname, omdat de leiding van de SLM de diversiteit aan cultuur in ons land wil benadrukken. De waarnemend voorzitter van SLM, Judith Redmount, haalde aan dat het bedrijf de afgelopen dagen zeer negatief in de media is neergezet. Ze wees erop dat deze artikelen niet geheel op feiten zijn gebaseerd, maar vanwege de hectische situatie is ervoor gekozen om niet op alle berichten in te gaan. “Ons bedrijf is springlevend en we slaan een nieuwe weg in om het ook zo te houden”, benadrukte Redmount.
Met de ingebruikname van het nieuwe toestel, dat sinds 20 april 2018 in Suriname is geland, zal de SLM volgens Redmount de nodige transities ondergaan. De leiding wil samen met het personeel en de partners van de SLM, het bedrijf naar een hoger niveau brengen.
De Boeing 737-700 behoort tot de best verkochte commerciële jetliner. Het toestel heeft 128 2-class stoelen, 8 in de businessclass en 120 in de economy class. De totale lengte is 33.6 meter met een spanwijdte van 38.5 meter. Het vliegtuig is geproduceerd in 2006 en heeft eerder in China gevlogen.
Volgens Redmount staat het rendement staat onder druk en wil de consument een beter product voor een goede prijs. In de komende maanden zal de SLM een aantal veranderingen in het bedrijf invoeren, zodat deze belofte waargemaakt kan worden.
DE SLM kan met deze nieuwe aanwinst in haar vloot, meer comfort en luxe aanbieden op de regionale routes. Het vliegtuig zal operationeel zijn op de routes Miami, Aruba, Curaçao, Port of Spain, Georgetown en Belém. Redmount wees erop, dat het vliegtuig zeer modern is en tevens zuiniger en meer op de toekomst gericht. “Dit moment grijpen we aan om een nieuw tijdperk in te luiden waar onze focus meer gericht is op verhoging van de service en betere communicatie naar onze klanten”, aldus de waarnemend directeur van SLM.

 

-door Richelle Mac-Nack-

More
articles