May 28, 2018


Robinhood geeft SNL voetbal pak slaag


May 28, 2018

De roodgroene formatie, Robinood, heeft gisteren korte metten gemaakt met SNL in de SVB/Telesur Eerste Divisie competitie.

Het werd maar liefst 9-0 voor Robinhood die vanaf het begin van de partij druk uitoefende op de tegenstander.

Coach Roberto Godeken zei na het duel dat het wel een beetje storend was om zich voor te bereiden op deze ontmoeting, omdat eerder het treffen tegen Inter Moengo Tapoe werd uitgesteld. De twee ploegen moesten vorige week zaterdag tegenover elkaar staan, maar de partij vond geen voortgang vanwege de gesteldheid van het speelveld in het Ronnie Brunswijk Stadion.

Godeken: ‘Het is altijd moeilijk om het team geconcentreerd te houden, maar desondanks zijn er afspraken gemaakt en de jongens hebben zich eraan gehouden.’

De oefenmeester is helemaal tevreden met het resultaat van gisteren. ‘Alle doelpunten tellen,’ aldus Godeken. Hij benadrukte dat er een duidelijk speelplan was. ‘We wisten dat SNL van achteren opbouwt en wij hebben aan de hand daarvan heel vroeg de druk gezet om gedaan te krijgen dat SNL fouten maakt. Dat is een aantal keren goed uitgepakt en heeft hun spel helemaal in de war gebracht.’ UIteindelijk keerde Robinhood met de drie punten huiswaarts. De ploeg gaat zich nu voorbereiden op de volgende wedstrijd, namelijk de partij tegen Voorwaarts.

SNL-coach Jozef Afroedoe erkent dat de tegenstander gewoon de betere was. ‘Er zijn verschilende zaken die ons parten hebben gespeeld,’ aldus de trainer, die uitlegt dat SNL met blessures kampte en spelers die kaartenschorsing uitzaten. Hierdoor moest de ploeg een beroep doen op enkele jeugdspelers.

Afroedoe zegt dat vanaf het begin duidelijk was dat Robinhood kwam om te winnen. ‘Als coach zag ik dat, maar kon gelet op mijn spelersarsenaal er niet veel aan doen. We moeten gewoon kijken hoe we verder gaan in deze competitie.’///