May 28, 2018


Blessures nekken Inter Bosse


May 28, 2018

Blessures zijn de grote nekslag voor Inter Bosse geweest in de finaleronde van het 13e SVB/ Suribet Lidbondentoernooi.

Bij de voortzetting van deze finaleronde nam de kampioen van de Para Sport Bond (PSB) het zondag in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion op tegen de kampioen van Commewijne,

Bintang Liar. Na een 3-0 ruststand werd het een 4-0 overwinning voor de ploeg uit Commewijne.

Ricardo van Throo van Inter Bosse zei na de partij dat blessures zijn ploeg genekt hebben. ‘Een aantal spelers is niet komen opdagen omdat ze met blessures te kampen hebben.’ Ook tijdens het duel tegen Bin-tang Liar raakten enkele spelers geblesseerd, waardoor er een beroep moest worden gedaan op de bank. Echter

had de ploeg ook slechts twee reservespelers op de bank. Op een gegeven moment moest een speler van Inter Bosse het veld verlaten vanwege een harmstringblessure. Aangezien de ploeg geen reservespelers meer had moest het de partij met tien man uitspelen.

Volgens van Throo heeft Inter Bosse was het ook een veldspeler die tegen het sterkere Bintang Lair doelverdediger moest fungeren.

Inter Bosse heeft in de finale-ronde beide partijen verloren, maar de oefenmeester verzekert dat ondanks er niets meer te winnen valt de vertegenwoordiger van Para zijn sportieve plicht toch zal vervullen.

Coach Daniel Somoredjo van Bintang Lair had meer tegenstand verwacht van de kampioen uit Para. ‘Na de eerste tien minuten was het duidelijk dat onze tegenstander niet al te veel in de aanval ging en dat het in de verdediging ook veel te wensen overliet. Met deze constatering was het duidelijk dat we het niet al te moeilijk zouden hebben. Dat was ook het geval, maar Bintang Liar heeft verzuimd meer te scoren.’

Volgens Somoredjo moest de score veel ruimer zijn. Echter meent hij dat zijn ploeg veel kansen creëert maar slecht afrondt. Somoredjo: ‘Dat is vanaf de competitie in Commewijne het geval, maar ze moeten leren om alle gecreëerde kansen in doelpunten om te zetten.’

De doelpunten in de ontmoeting tegen Inter Bosse kwamen op naam van Stephano Kenton (3x) en Rafael Modiwirjo.