May 22, 2018


WBC herstelt zich tegen Leo Victor


May 22, 2018

WBC heeft zich goed hersteld van de 1-6 nederlaag vorige week tegen Botopasi. Zondagavond werd Leo Victor in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion met 2-0 geklopt.  De doelpunten kwamen op naam van Furgill Ong A Fat en Guno Kwassie. Trainer Jimmy Hoepel zei na de partij dat er na de verliespartij tegen Botopasi een evaluatie is geweest en de fouten gisteren gecorrigeerd zijn. Hij is tevreden met de zege op de Leeuwen. Zondag riep Hoepel vijf jeugdspelers op, waarvan twee in de basis verschenen.  Hoepel merkt op dat Leo Victor veel druk op zijn ploeg heeft uitgeoefend, maar dat de inzet van zijn spelers uiteindelijk de doorslag heeft gebracht. Volgens Leo Victor-coach Regillio Kolf hebben zijn spelers steken laten vallen. ‘Het team begon agressief, maar verzuimde te scoren. De kansen worden gecreeerd, maar niet afgerond’, aldus Kolf, die zegt dat hiermee opnieuw is gebleken dat Leo Victor niet over een echte afronder in de voorhoede beschikt.

Het was zondag de tweede verliespartij op rij. In de vorige speelronde verloren de Leeuwen van Transvaal.

door Ivan Summerville