May 22, 2018


Vrouwennatio naar Guyana: Blatz verwacht goede resultaten


May 22, 2018

De nationale vrouwen senioren selectie van Suriname is vanmorgen naar Guyana afgereisd voor deelname aan de WK-kwalificatiewedstrijden op senioren niveau. Suriname is in poule E en zal het tegen  Barbados , Guyana en Bermuda opnemen. Merville Blatz verwacht dat de ploeg goede resultaten neerzet. De 28-jarige spits van SRD komt vanaf haar tienerjaren uit voor Suriname. Haar eerste internationale was als speelster van de selectie voor de Inter-Guyanese Spelen (IGS). Intussen maakt zij haar tiende opwachting in een nationale selectie.  Ze zegt dat het voor haar heel veel betekent om nog steeds deel te mogen zijn van de selectie.

Tegen de achtergrond van de voorbereidingen verwacht ze wederom een goede beurt van de selectie.  Onlangs waren de dames op Trinidad& Tobago, waar het gastland met 7-0 werd verslagen. Verder werd ook Grenada geklopt: 6-5, terwijl het 2-2 werd tegen Guyana.

Blatz spreekt van een goede voorbereiding, die in het kwalificatoernooi tot uiting zal moeten komen.

Tegen Guyana heeft Suriname drie wedstrijden gespeeld: 1 keer gewonnen en 1 keer op U-20 niveau en 1 keer gelijk bij de senioren.

Tegen Barbados heeft Suriname nog nooit op seniorem niveau gespeeld. Bij de jeugd kwamen de landen twee keer tegen elkaar uit, waarvan 1 duel gelijk eindigde en Suriname een keer verloor. Suriname heeft nog nooit eerder tegen Bermuda gespeeld. De wedstrijden worden in het Lenora Track & Field stadion gespeeld. De poule-winnaar kwalificeert zich voor de tweede ronde.