Verschillende gebieden Wanica staan blank

Door de aanhoudende regen van de afgelopen dagen zijn verschillende gebieden in het district Wanica blank komen te staan. In het ressort Nieuwe Grond en het ressort Lelydorp, zijn de goten niet te onderscheiden van het wegdek. Ook scholen hebben te kampen met wateroverlast, zoals de muloschool aan de Noordpoolweg. De directie van de Shri Hanuman school was genoodzaakt de school te sluiten. De leerlingen zitten momenteel in de periode waarin er mondelinge examens worden afgenomen, die zijn uitgesteld naar de volgende week. De begraafplaats aan de Schotelweg is ondergelopen en diverse onverharde binnenwegen zijn onbegaanbaar.
Audrey Hankers, districtscommissaris (dc) van Wanica Zuid- Oost, heeft gezegd dat de ondergelopen gebieden haar aandacht hebben. De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Patrick Pengel, heeft gisteren op uitnodiging van de Hankers een oriëntatiebezoek gebracht aan de ondergelopen gebieden, daarna zijn er werkafspraken gemaakt die moeten leiden tot een structurele oplossing.
Dinesh Parag, jeugdparlementariër van Wanica zegt tegenover De West, dat de leerlingen de dupe van de wateroverlast zullen worden, omdat de mondelinge examens uitgesteld moeten worden. Parag hoopt dat de autoriteiten zo snel als mogelijk met een duurzame oplossing komen zodat het probleem van de wateroverlast voor eens en voor altijd voorbij is . “Wij willen geen incidentele oplossing, maar een structurele oplossing”, aldus de jeugdvertegenwoordiger. Hij hoopt dat bij het eerstvolgende regenseizoen de autoriteiten beter voorbereid zullen zijn. Volgens Parag is er nu een overzicht van de gebieden die onder water lopen en kan erop basis van deze gegevens gewerkt worden aan een structurele oplossing.
De jeugdparlementariër doet ook een beroep op de bevolking om geen vuil op straat te gooien. Dit zorgt volgens hem ervoor dat de rioleringen en goten verstopt raken, met als gevolg dat het water niet wegstroomt.

-door Johannes Damodar Patak-

More
articles