May 19, 2018


Basketbalspektakel op internationaal niveau


May 19, 2018

NIS krijgt facelift, ATV gaat live

‘Basketbalspektakel op internationaal niveau in Suriname’. De Surinaamse Bas-ketbal Associatie (SBA) laat niets aan het toeval over om de FIBA Women’s Carib-bean Cup en de FIBA AmeriCup 2021 Caribbean Pre-Qualifier Competition aan te prijzen. De SBA treedt namelijk op als gastheer van deze twee toernooien die van 17 juni tot en met 30 juni aanstaande in de Anthony Nesty Sporthal worden afgewerkt.

Het is na 20 jaar dat Suriname weer het gastland mag zijn van twee prestigieuze toernooien op het gebied van heren en dames basketbal. IAm Gold Rosebel Gold-mines, Telesur, Rudisa Agencies zijn vooralsnog de ‘Preferred Sponsor Partners’ van de SBA voor beide toernooien, waarbij 7 dames- en 10 herenteams uit de regio tegen elkaar uitkomen.

De FIBA AmeriCup 2021 Caribbean Pre-Qualifier zal twee teams kwalificeren voor de FIBA AmeriCup 2021 Qualifiers begin september. De FIBA Women’s Caribbean Cup zal drie teams kwalificeren voor de FIBA Women’s Centrobasket Champion-ship later dit jaar.

Met de organisatie van beide toernooien wordt Suriname in de gelegenheid gesteld zich van haar beste zijde te laten zien.

Zowel het nationaal team van de heren als de dames krijgt hierdoor een unieke kans om zich op eigen bodem te profileren voor lokaal en internationaal publiek en de basketbalsport in Suriname naar een hoger niveau te tillen.

Het NIS krijgt speciaal voor deze gelegenheid een facelift. De wedstrijden zullen live worden uitgezonden exclusief via ATV, op kanaal 12.2.

Met het van start gaan van dit spektakel, vindt tevens de kick off plaats van het 3×3 ‘Take it to the Street’ basketbal project, dat de SBA in samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Paramaribo uitvoert.

Informatie over de diverse teams, wed-

strijdschema’s, kaartverkoop en de voortgang, zullen in de komende periode worden gecommuniceerd via de media.

FIBA Women’s Caribbean Cup (zondag 17-donderdag 21 juni) is verdeeld in poule A en B. Poule A: Cuba, Bahamas en St.Vincent and the Grenadines. Poule B: Suriname, Dominicaanse Republiek, Guyana en Barbados.

Ook voor de FIBA AmeriCup 2021 Caribbean Pre-Qualifier Competition zijn de deelnemende landen verdeeld in twee poules. Poule A: Guyana, Grenada, St. Lucia, St. Vincent and the Grenadines en Suriname. Poule B: Barbados, Haiti, Bermuda, Antigua and Barbuda en Montserrat.

In aanloop naar de FIBA Americup 2021 Caribbean Pre-qualifier zal het nationaal heren basketbalteam  vandaag, zaterdag 19 mei, en zondag 20 mei oefenwedstrijden spelen tegen het team van de Colts, de kampioen uit Guyana. Beide wedstrijden zijn om 20:00 uur in de Ismay van Wilgen Sporthal.