May 17, 2018


Bigi Boi wil MMA in Suriname bevorderen


May 17, 2018

Jairzinho Rozenstruik, binnen de Surinaamse sportwereld meer bekend als Bigi Boi, wil de Mixed Martial Arts (MMA) in ons land bevorderen. Rozenstruik deelde zijn visie onlangs met minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken aan wie hij een kennismakingsbezoek bracht. Bigi Boi is een professionele Surinaamse Muay Thai en MMA-vechter die onder andere 8 wereldtitels gewonnen heeft en maakt thans furore met het onderdeel Mixed Martial Arts.

De vechter wil graag dat de MMA-gevechtssport meer beoefend wordt. Hij won op 6 mei jongstleden een wereldgevecht in Japan, bij het “Rizin” evenement en voor hem staan er nog meer internationale gevechten in de planning.

Behalve meedoen aan wedstrijden wil Bigi Boi ook graag teruggeven aan de Surinaamse gemeenschap.

De sporter zegt ook veel te willen doen om de Surinaamse jeugd beter te betrekken bij deze tak van sport en heeft reeds projecten op papier, welke tot uitvoering gebracht moeten worden. “In Suriname hebben we veel sterke mensen,” Bigi Boi. Door middel van training kan er veel meer bereikt worden binnen de gevechtsport voor Suriname zowel nationaal als internationaal. Hiervoor is hij bereid zijn bijdrage te leveren.

Minister Gopal toonde zich bijzonder trots op de vechter en stelt het zeer op prijs dat hij de Surinaamse jeugd erbij wil betrekken.

Volgens passen de doelen die Bigi Boi zich gesteld heeft, heel goed binnen het beleid van het ministerie.

Bij het gesprek is de aanzet gegeven voor verdere samenwerking met de wereldvechter. ‘Door samen te werken kunnen zowel uw doelen, maar ook die van het ministerie worden gerealiseerd,’ aldus de bewindsvrouwe tegenover Rozenstruik.

Zij gaf verder aan altijd open te staan voor ondersteuning aan sporters die zich op deze wijze inspannen en profileren, rekening houdende met de beschikbare mogelijkheden van het ministerie.

Op 9 juni aanstaande zal Rozenstruik Suriname vertegenwoordigen in Duitsland, waar hij het in een gevecht om een wereldtitel zal opnemen tegen de Duitser Michael Smolik.

Gopal feliciteerde de vechter met zijn geleverde prestaties en wenste hem alvast heel veel succes toe met de komende wedstrijd, die zij dan ook vol belangstelling tegemoet ziet.