Weinig hoop op terugvinden vermiste vissers

Er worden nog elf vissers vermist, maar de vissers hebben weinig hoop dat de vermiste vissers gevonden worden. De autoriteiten zijn nog steeds bezig met de zoektocht, maar de booteigenaren zijn er vorige week mee gestopt. Er zijn in totaal vier lichamen gevonden en vijf vissers hebben de overval overleefd. Het laatste lijk was aangespoeld te Guyana en verkeerde in verre staat van ontbinding. Intussen blijkt de zaak van de vermiste vissers heel wat anders te zijn dan alleen een zeeroof. De Guyanese minister van Justitie, Khemraj Ramjattan, heeft afgelopen week het Guyanese parlement geïnformeerd over de stand van zaken. Uit informatie verkregen van de Surinaamse autoriteiten, blijkt dat de aanval op de vier boten een wraakactie is geweest vanwege de moord op Somnath Manohar. Hij werd begin april voor zijn huis te Munder doodgeschoten. Het onderzoek wijst tot nog toe uit dat er personen zijn betaald om wraak te nemen.
Inmiddels blijkt hulpagent Ravikant Premcharan, wier lichaam gisteren levenloos in aangetroffen in een auto aan de Passiebloemstraat, ook een vinger in de pap te hebben. Er zijn vijf steekverwondingen en een schotverwonding op het lichaam aangetroffen. Premcha-ran was vanaf zaterdag vermist. De ouders van de hulpagent kregen een sms waarin stond dat hij een wapen zou hebben verkocht aan de dader(s) van de moord op kapitein Manohar, hij werd 30 maart te Munder neergeschoten. Het dienstwapen van de agent is niet aangetroffen. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.
Een deel van de vissers is afgelopen weekend uitgevaren richting zee. Dit nadat de regering de nodige maatregelen heeft getroffen om de Surinaamse wateren weer veilig te maken. Een ander deel van de vissers gaat niet naar zee uit vrees voor de verdachte ‘Sinbad’ die nog niet is aangehouden. De hoofdverdachte Nakool Manohar is in detentie van de Guyanese politie.