Hoofdverdachte zeemisdrijf blijft in detentie

De rechter in Guyana heeft het verzoek van de raadsman, Joel Edmond, om Nakool Manohar voorlopig in vrijheid te stellen, afgewezen. Dit op basis van het protest van de politieaanklager, Gordon Mansfield. Mansfield gaf aan dat Manohar als hoofdverdachte is aangemerkt in de recente zeeroof voor de kust van Suriname. De aanklager stelde dat Manohar wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op vijf vissers en poging tot moord op vijftien anderen. Manohar is de broer van Somnath Manohar die op vrij-dag 30 maart werd doodgeschoten voor zijn woning te Munder. Nakool Manohar wordt niet alleen verdacht in de zaak van de recente aanval op de vissers in Surinaamse wateren, maar staat in Guyana ook terecht voor gewapende roofovervallen op boten. Gisteren werd de verdachte voorgeleid bij het Georgetown Magistrate’s Court.

 

In de maand april 2015 zou Manohar in de territoriale wateren van Guyana, terwijl hij in gezelschap was van anderen, gewapend met geweren en messen, het vissersvaartuig genaamd Sir Navin beroofd hebben, dat eigendom was van Daneshwar Reddy. De eerste aanklacht zou hebben plaatsgevonden in de maand augustus 2016, waarbij hij zwaar bewapend het schip Kapitein Finish in de Corentyne River, overviel en voor US-dollar2,3 miljoen heeft gestolen.