Verdachte zeeroof bekent vijf vissers te hebben gedood

Een van de dertig verdachten die is aangehouden in de zaak van de zeeroof heeft bekend dat hij vijf van de twintig vissers heeft gedood. Dit melden Guyanese media. Het gaat in deze om ‘Crackhead die door de politie het afgelopen weekend is aangehouden. Vanuit het Korps Politie Suriname (KPS) is er echter niets meer vrijgegeven uit het onderzoek. Het lijkt erop dat de Guyanese media veel meer toegang heeft tot informatie in deze zaak dan de Surinaamse media. De laatste update in deze zaak kwam van minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie tijdens een persconferentie afgelopen maandag. Hij zei toen dat er dertig verdachten in deze zaak zijn aangehouden. De minister van Defensie, Ronni Benschop, heeft intussen een gesprek gehad met de leiding van het Nationaal Leger en het ministerie om de Surinaamse wateren weer veilig te maken. De minister heeft de vissers gerustgesteld en gezegd dat zij binnen een week weer uit kunnen varen.