SCVU wil geen game 5 en zet champagne klaar

SCVU heeft de champagnes klaar en is dus niet van plan om het tot een game 5 tegen Yellow Birds te laten komen in de best-of-five finaleserie om de mannen basketbaltitel. De ploeg staat met 2-1 voor in de serie en is vanavond bij een zege de nieuwe kampioen van Suriname.

Coach Lesley Danradj draaide gisteravond op Uitvlugt de laatste training af met zijn team. Hij zegt dat er aan de verdediging is gewerkt.

Hoewel SCVU game 3 overtuigend met 87-44 won, meent Danradj dat er toch wat steken zijn gevallen. Die fouten zullen hersteld moeten worden om vanavond het karwei af te maken.

Volgens de trainer werd na de na verlenging verloren game 2 besloten zaken anders aan te pakken. Dat gebeurde ook in de derde ontmoeting,

“In game 3 moesten we bewijzen dat we er nog zijn.

We zijn dus harder gaan werken aan onze verdediging en hebben de aanvallen ook wat relaxer aangepakt. Vast staat dat we gaan voor game 4 vanavond.”

Shooting guard Gylan Watamaleo is samen met zijn teamgenoten erop gebrand om vanavond de titel te pakken.

“We willen het karwei klaren. Dat is onze missie. In game 3 had ik de grote score niet zien aankomen. Voor ons is nu belangrijk dat we alert blijven, omdat we niet voor een game 5 willen gaan,” aldus Watamaleo.

door Ivan Summerville