Erop of eronder voor Yellow Birds

Yellow Birds zal vanavond alle zeilen moeten bijzetten om te overleven in de best-of-five finaleserie om ‘s lands basketbaltitel tegen SCVU.

De Gele Vogels kijken na drie wedstrijden tegen een 1-2 achterstand aan en moeten vanavond winnen om een beslissingsduel te forceren. De ploeg uit Zorg en Hoop presteerde het in game 2 na verlenging niet alleen met 60-56 te winnen, maar SCVU vooral diens eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. De ploeg uit Uitvlugt was gedurende de reguliere competitie twaalf wedstrijden ongeslagen en trok die reeks door met drie zeges op De Arend in de halve finale van de play-offs en de 71-69 overwinning op Yellow Birds in game 1 van de finaleserie: dus in totaal zestien wedstrijden ongeslagen voordat de tegenstander uit Het Nest daar een streep door trok. Echter, in game 3 sloeg SCVU met een overduidelijke 87-44 zege bikkelhard terug. De ploeg is vanavond bij een derde overwinning de kampioen van 2018. De Schakel won de titel vorig jaar door Yellow Birds in de finaleserie met 3-2 te kloppen.

Voor de Gele Vogels is er veel aan gelegen om dit jaar kampioen te worden en daarmee een succesjaar te completeren. Yellow Birds is eerder kampioen geworden in de jongens jeugdklasse (U-19) en de dames hoofdklasse.

In de jongens jeugdklasse werd Fina-bank Koi Carper in de best-of-three finaleserie met 2-1 verslagen nadat in de halve finale was afgerekend met De Arend.

In de dames hoofdklasse was de ploeg in de best-of-five finaleserie met 3-1 te sterk voor titelverdediger De Arend. In de halve finale werd SCVU in twee wedstrijden verslagen.

De ploeg uit de Johan Bode-gravenlaan leidt in de best-of-three finaleserie van de heren eerste klasse met 1-0 tegen Finabank Koi Carper.

Maandag werd de meisjes U-19 ploeg semi-kampioen. SCVU ging er met de titel aan de haal. Yellow Birds’ Cyarah Kensmil werd wel de topscorer van deze meisjes jeugdcompetitie.

door Roy Bruce