SCVU heeft titel in vizier

SCVU is nog een overwinning verwijderd van titel in de heren hoofdklasse basketbalcompetitie. De meervoudige landskampioen uit Uitvlugt won gisteravond game 3 uit de best-of-five finaleserie tegen Yellow Birds met 87-44 en nam zodoende een 2-1 voorsprong in de serie. Game 4 is donderdag aanstaande en bij winst mag SCVU zich de nieuwe kampioen noemen. De Schakel, de kampioen van 2017, werd in de halve finaleserie door Yellow Birds verslagen.

SCVU-coach Lesley Dhanradj de sprak van een belangrijke zege, die te danken is aan de inzet van zijn spelers. De ploeg verloor zondag game 2 na verlenging met 60-56.

Volgens Dhanradj is er gewerkt aan de verdediging met als resultaat de zege. Hij zegt dat er ook flink is getraind op de fast break.

Opvallend was dat SCVU met nog 8 minuten op de wedstrijdklok alle basisspelers  weer op het veld had staan. Volgens de oefenmeester wilde hij daarmee meer stabiliteit in de wedstrijd brengen. Dhanradj zegt dat dit geen statement was richting de tegenstander. Hij benadrukt dat er nu alleen gedacht wordt aan donderdag, om een sterke game neer te zetten en kampioen te worden.

Coach Marciano Zalman van Yellow Birds merkte op dat zijn ploeg een slechte wedstrijd heeft gespeeld. Voor hem was het duidelijk dat niet alles lukte. ‘Als het in de aanval niet lukt, moet je het dan hebben van je verdediging’, aldus Zalman, die echter meent dat SCVU na het verlies van zondag zelfverzekerd is teruggekomen. Dat is volgens hem ook duidelijk te zien aan de eindscore van 87-44.

Volgens Zalman zijn er tal van opdrachten mis gegaan. Zelfs bij  de vrije worpen schoot de ploeg uit Zorg en Hoop tekort. Zalman sprak van een zware nederlaag en benadrukte dat zijn team donderdag er alles aan zal doen om een beslissingspartij te forceren.

door Ivan Summerville