Klanten Kirpalani’s beleven binnenkort Shopping Experience

Als alles volgens planning verloopt, zal het voorgedeelte van het gebouw van Kirpalani’s N. V. aan de Johan Adolf Pengelstraat, nog dit jaar opgeleverd worden. Met de nieuwe Superstore wil Kirpalani’s haar klanten een echte shopping experience laten beleven. Dit kwam naar voren uit een gesprek van De West met Vidjai Kirpalani, directeur van Kirpalani’s N.V.

“We hebben de belendende terreinen voor een deel gekocht met de bedoeling om de parkeerfaciliteiten behoorlijk uit te breiden”, zegt Kirpalani. Aan de andere kant wil Kirpalani’s ook een eetfaciliteit met verschillende providers. “Dit zullen we niet zelf doen. We praten nu met verschillende franchises die interesse hebben getoond. Het doel is dat de klant een shopping experience gaat beleven. Er wordt nu gekeken om ongeveer 400 extra parkeerplaatsen te creëren, waardoor consumenten aan hun trekken kunnen komen. De bedoeling is dat de parking voor een deel rechtstreeks in het gebouw uitmondt, waardoor het veilig is, maar ook dat de eethoek en de faciliteiten voldoende zijn”, legt de directeur uit.

De shopping experience trekt Kirpalani ook door in haar diensten. Behalve de Shopping Card, die gisteren is geïntroduceerd, is het bedrijf al geruime tijd bezig met ideeën hoe de klant tegemoet te komen. “De oude Kirpalani, zoals we die in de jaren ’70 en ’80 kennen, was er een waar je kwam om goederen te kopen. Wat wij nu doen, is ook het aanbieden een grote serie diensten”, zegt Kirpalani. KirpalaniKom is een voorbeeld, waarbij de klant diensten kan kopen van Telesur of Digicel. Er is ook Kirpalani Express, waarbij mensen die iets willen kopen bij Amazon.com, tegemoet worden gekomen.

“Wij verkopen nu ongeveer 61.000 items, maar Amazone verkoopt 100x zoveel. Door E-commerce is de behoefte ontstaan voor de klant om te kunnen kopen bij andere providers en andere winkels. Wij bieden die diensten ook aan, we hebben ons eigen servicepakket voor de klant”, legt Kirpalani uit.

Op vrijdag 16 oktober 2015 vond de eerste steenlegging plaats van de Superstore van Kirpalani’s N. V. aan de J.A. Pengelstraat met een doorloop tot aan de Koningstraat. De bouw van de winkel zou ongeveer twee en een half jaar in beslag nemen. Volgens Chanthyn Raghoebarsingh, directeur van Raghoebarsing Construction Maatschappij (RCM), die de bouwwerkzaamheden verricht, is er geen stagnatie als zodanig geweest. Zij legt uit dat vanuit de zijde van de opdrachtgever er enkele wijzigingen waren gekomen, waardoor het project is uitgelopen. “Elk project kan uitlopen en dit was ook meegenomen”, zegt Raghoebarsing. De directeur juicht vooral de innovaties gepleegd door Kirpalani toe, omdat het volgens haar belangrijk is dat er ingespeeld wordt op de behoefte van de klant. “We zijn goed op schema en hebben gepland de tweede fase eind dit jaar op te leveren”, aldus de RCM-directeur.

-door Priscilla Kia-