Gebroeders Brakke winnen Honda Fun Rally

Adolf en Orlando Brakke zijn er in  geslaagd de Honda Fun rally van afgelopen zondag in de hoofdklasse van de Surinaamse Auto rally Klub (SARK) te winnen. Dat deden ze met een totaal van 66 strafpunten. De gebroeders Brakke zijn tevens de winnaars van de vorig jaar gehouden Savanne Rally. Adolf, ook wel AW Brakke genoemd, zag deze overwinning niet aankomen.

Hij spreekt van ‘op zich een makkelijke rally’, waarbij er desondanks een paar domme fouten zijn gemaakt.

Deze fouten waren het gevolg van haastigheid. ‘We rijden meer binnen een bepaalde tijd en waren echt daarop gefocused, waardoor we een beetje haastig redden. Maar het is uiteindelijk toch goed gekomen’.

Brakke, die in 1997 met het rally rijden startte en genoeg ervaring heeft, zegt dat deze rally een leuke en heel luchtige rit was. ‘Het was heel goed voor de beginners ook vanwege het feit dat het een zeer geballanceerde rally was dat heel goed in elkaar gezet’.

De gebroeders Brakke zullen dit jaar de Savanne Rally uitzetten, maar ook aan de overige ritten van dit jaar deelnemen. In de hoofdklasse eindigden Jane Harkisoen en Rina Kalloe als tweede, gevolgd door Oliver Smith en Ildemar Fakkel.

De winnaars in de A-klasse, namelijk Joeri Lieuw en Saeed Joemanbaks, die in een gloednieuwe Honda bouwjaar 2018 reden, spraken van een goede start.

‘We waren equipe nummer 1 en het was een heel gezellige rally’. Lieuw en Joemanbaks zeggen dat zij wel enkele kleine fouten gemaakt hebben. Het is overigens de eerste keer dat dit duo samen heeft deelgenomen aan een rally. Onduidelijk is of zij bij de volgende ritten ook samen zullen deelnemen. In de A-klasse eindigden Jayant Giasi en Asutosh Sital als tweede, terwijl Viresh en Satis Goercharan de derde plek opeisten.

door Ivan Summerville