Meerdere partijen kijken uit naar samenwerking met PL

Afgelopen zaterdag heeft Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), in het partijcentrum te Beekhuizen, zijn 75ste verjaardag gevierd. Onder de gasten bevonden zich diverse politieke partijen, zoals VHP, ABOP, PALU, Nieuw Suriname, PDO, NPS en KTPI. Een deel van de leiding van deze partijen heeft kenbaar gemaakt met de PL samen te willen werken voor de komende verkiezingen. De jarige PL-topman onderschreef dit, hij haalde aan dat een bundeling van politieke partijen nodig is om de verkiezingen van 2020 te winnen. “Niemand zal in staat zijn om in zijn eentje de verkiezingen te winnen, alleen als we samenwerken, kunnen we de berg van hoop beklimmen en de corruptie bestrijden”, zei Somohardjo. Abop-voorzittter Ronnie Brunswijk, liet afgelopen zaterdag ook weten dat Abop en PL samen de strijd kunnen voeren om de macht over te nemen in 2020. Volgens hem is een landelijke bundeling van alle Javanen en Marrons nodig om de verkiezingen te winnen. Brunswijk zei dat de Javanen zich moeten bundelen onder leiding van Somohardjo, terwijl de Marrons van zowel de stad als het binnenland zich ook gaan bundelen. Brunswijk zei samen te willen werken met PL, omdat Somohardjo niet bang is de strijd te voeren. “A Jampaneisi disi ne frede”, merkte hij op. Daarnaast hebben de voorzitters van PDO en van Nieuw Suriname, respectievelijk Waldy Nain en John Nasibdar, ook aangegeven samen te willen werken met PL.
Nain legde de nadruk op samenwerking onder de Javanen, daarbij vroeg hij zich af waarom alle Javanen zich niet kunnen bundelen in één grote partij.
Hij wees erop dat landen zoals Oost- en West-Duitsland en Noord- en Zuid-Korea, na zoveel jaren vechten, toch bij elkaar zijn gekomen in ’s landsbelang.